• Udskriv
  • Bookmark

DEN ÆGTE ITALIENSKE ESPRESSO

Italienernes kaffe

Espresso er kendt i hele verden som den perfekte italienske kaffe.
"Espresso" betyder "lavet på bestilling", og den brygges hurtigt, hvilket er typisk for denne koncentrerede kaffe. Dens karakteristiske egenskaber, den tykke creme, fyldigheden og den intense aroma er resultatet af kaffemaskinens trykekstraheringssystem.

separator-half-oro
Dampen frigiver intense aromaer.
separator-half-oro

Dens aroma dufter af blomster, frugt og chokolade.

separator-half-oro
Cremen er tyk og hasselnøddefarvet.
separator-half-oro

Cremen på en perfekt espresso bør aldrig være skummende, forsvinde hurtigt eller være for lys eller for mørk.

separator-half-oro
Krop: et spørgsmål om fylde.
separator-half-oro

Kaffens krop – altså dens struktur eller tykkelse – skyldes koncentrationen af opløste stoffer. Kaffens fylde, glathed og viskositet bør klart kunne adskilles fra smagens og aromaens intensitet.

separator-half-oro
Smagen er baseret på fire grundlæggende parametre.
separator-half-oro

En perfekt espresso kan være meget eller lidt bitter, syrlig, salt og sød, afhængigt af hvilken af disse smage der er fremtrædende.


Kop
Kop Valget af kop til kaffen er heller ikke tilfældigt. En ægte italiensk espresso bør serveres i en kop af høj kvalitet, som er forvarmet til 35-40° C, er keglestubformet og højst indeholder 70 ml.