• Udskriv
  • Bookmark

AT SKABE KAFFEBLANDINGER

Kun de, der har indgående kendskab til kaffe, er i stand til at skabe de perfekte kaffeblandinger

Vores forsknings- og udviklingseksperter besøger kaffedyrkere i hele verden for at smage den grønne kaffe og udvælge de bedste sorter til Lavazzas kaffeblandinger.

Når kaffen er udvalgt, skal den blandes. Kaffeblanding er en kunstform, som blev opfundet af selveste Luigi Lavazza for mere end hundrede år siden. Blandingerne er hemmelige opskrifter, lavet med kærlighed, og det gør alle vores kaffeblandinger unikke og genkendelige.

Alle Lavazzas produkter til hjemmet, kontoret og caféen/restauranten er blandinger. De bedste blandinger indeholder op til fem eller seks forskellige typer kaffe af forskellig oprindelse og kan enten være 100 % arabica eller en blanding af arabica og robusta. Arabica er sød og mild, og robusta er kraftig og intens.

Normalt er en vasket arabica-kaffe finere og mere syrlig end en naturlig blanding, som har en sødere og mere afbalanceret smag. En vasket robusta er derimod f.eks. mere velafrundet end en naturlig blanding.

Blandingens smag ændrer sig også afhængigt af de forskellige kaffetypers oprindelse: Et højt indhold af brasiliansk kaffe giver en fyldig og chokoladeagtig smag, mens centralamerikansk kaffe giver mere aromatiske og bløde kaffeblandinger.

Koffeinfri blandinger kræver særlig opmærksomhed. Udgangspunktet er kaffe, som dekofferineres ved hjælp af den naturlige kuldioxidmetode, hvor CO2 bruges til at ekstrahere koffeinen uden at ødelægge kaffens sensoriske egenskaber.