• Udskriv
  • Bookmark

SÅDAN TILBEREDES KAFFE

Bryggemetoder fra hele verden


Filterkande
Filterkaffe Filterkaffe kan laves på såvel traditionel kaffemaskine som slow brew filterkaffe.

Til denne bryggemetode skal der bruges følgende: 2 teskefulde kaffe per 250 ml. frisk vand.

MELLEM-/GROFTMALEDE BLANDINGER ER IDEELLE TIL EN FILTERKAFFE.


Stempelkande Stempelkanden er en glasbeholder med et stempelfilter i låget, som bruges til at lave amerikansk kaffe.

Hemmelighederne bag brygning af kaffe på en stempelkande er:

1) Varm kopperne og kanden op på forhånd med kogende vand.

2) Fyld stemplet med vand, som er meget varmt, men ikke kogende. Ellers ødelægger du kaffens smag.

3) Brug én skefuld formalet kaffe pr. person/kop.

4) Sæt låget (stemplet) på igen, og lad det stå i ca. tre minutter.

5) Pres stemplet langsomt ned, ikke for hårdt.

MELLEM-/GROFTMALEDE BLANDINGER ER IDEELLE TIL EN STEMPELKANDE.

Stempelkande

Espresso Espresso betyder "lavet på stedet", hvilket afspejler den særlige metode, hvor kaffen brygges under pres på en professionel maskine.

Den første prototype af espressomaskinen blev lavet i 1855 og blev præsenteret ved Verdensudstillingen i Paris.

Den særlige ekstraktionsmetode, der bruges, giver en meget koncentreret kaffe med en intens smag og aroma.

Espresso

Mokkakande
Mokkakande Man finder en mokkakande i alle italienske hjem.

Man hælder vand i bunden, tilsætter kaffen i filteret, og derefter brygges kaffen igennem tragten ned i kanden.

Det varme vand løber igennem filteret og laver kaffen ved hjælp af perkolering.

De tre hemmeligheder, man skal kende for at brygge en god kop kaffe med denne metode, er:

1. Fyld den nederste beholder med koldt vand. Det må ikke gå op over ventilen.

2. Pres ikke kaffen i filteret sammen.

3. Fjern mokkakanden fra varmen, før kaffen klukker, eller med andre ord, før kaffen er løbet helt igennem.