• Udskriv
  • Bookmark

LIBANON

Hele verdens kaffe i en by: Beirut

LIBANON - Hele verdens kaffe i en by: Beirut LIBANON Hele verdens kaffe i en by: Beirut



I den kosmopolitiske, vestlliggjorte by Beirut serveres kaffen på alle tænkelige måder: Alt lige fra det traditionelle beduin-bryg til tyrkisk kaffe, krydret eller amerikansk, espresso og hvid kaffe (til dem, der ikke kan tåle coffein). Væk fra byen råder de lokale traditioner stadig, hvilket inkluderer den usædvanlige kaffedrik, fremstillet af agern, eller mate, en typisk sydamerikansk drik, der blev importeret af udvandrere, der vendte hjem fra Brasilien.

Mens de historiske caféer desværre ikke længere eksisterer i Beirut efter mange års kampe (bortset fra Gemmayzeh Café, et samlingssted for kunstnere, intellektuelle og ældre backgammon-spillere), kan man i Tripoli stadig finde nogle af de gammeldags caféer, hvor folk kom for at drikke tyrkisk kaffe indhyllet i skyer af narghilè-røg.

Typisk er også de gadesælgere, der tilbyder forbipasserende tyrkisk kaffe brygget fra farverige, transportable køkkener, kaffe i vestlig stil fra espressomaskiner, monteret på trehjulede cykler eller kærrer, eller kaffe tilberedt efter arabisk tradition og serveret fra store metalkander med indbygget varmeelement.

LIBANON - Opskrifterne OPSKRIFTER





Hvid kaffe

Ingredienser (til 4 pers.):

  • 4 teskefulde orangeblomstvand
  • 4 kopper kildevand
  • sukker eller honning efter smag

Tilberedning:
Bring vandet i kog i en kande og tilsæt sukker og honning, mens vandet er meget varmt, så det kan smelte. Hæld orangeblomstvandet i kopperne og hæld det søde vand over. Server denne drik meget varm ved slutningen af et måltid eller om aftenen før sengetid for den afslappende virkning.





Mouhallabieh - Flan af orangeblomstvand

Ingredienser (til 4 pers.):

  • 1 liter sødmælk
  • 4 spiseskefulde rismel
  • 150 g sukker
  • 100 g hakkede, usaltede Aleppo-pistacier
  • 2 spiseskefulde orangeblomstvand

Tilberedning:
Kog mælken i en metalgryde. Opløs rismelet i lidt kold mælk i en skål og bland det dernæst ned i gryden, idet der piskes grundigt. Varm blandingen op, til den begynder at skumme og blive tykkere. Tilsæt dernæst sukker og bland det godt, så det opløses helt. Når blandingen begynder at blive tykkere, tilsættes orangeblomstvandet, og der piskes en sidste gang, før den hældes i kopperne. Drys med et lag af fint hakkede pistacienødder, og server afkølet som dessert.