• Udskriv
  • Bookmark

VI VOKSER STADIG

Lavazza dominerer på det italienske detailmarked

Virksomheden blev stiftet i 1895, har hjemsted i Torino og har været ejet af Lavazza-familien i fire generationer.
Lavazza er et af de største kafferisterier i verden og markedets førende i Italien med en markedsandel på 44,9 % af detailmarkedet (kilde: Nielsen).


Lavazza i dag:

omsætning på over EUR 1,344 mia. i 2014

  • Mere end 90 lande verden over enten med direkte Lavazza-datterselskaber eller med et omfattende netværk af distributører
  • Over 3.000 medarbejdere
  • 4 fabrikker i Italien, som nu har fået selskab af en ny fabrik i Indien, der skal forsyne det indiske marked
  • Over 50 Training Centers i hele verden, som uddanner 30.000 mennesker hvert år
  • 25 års tradition inden for produktion og markedsføring af systemer og produkter til markedet for portionskaffe
  • 17 mia. kopper Lavazza-kaffe om året verden over

 


Opkøb – En virksomhed i vækst
Lavazza ejer i øjeblikket ca. 8 % af aktierne i Green Mountain Coffee Roaster Inc. (GMCR), en førende kaffevirksomhed med hovedsæde i Waterbury, Vermont (USA), som også arbejder med kaffekapselproducenten Keurig®.

I henhold til denne aftale skal Keurig® være eneforhandler af de Lavazza-Keurig®-kaffemaskiner, der bliver introduceret inden udgangen af 2012, og som er baseret på Lavazza A Modo Mio-kapselsystemet og blive målrettet private husholdninger.

Lavazza ejer også 100 % af Ercom S.p.A., en førende italiensk leverandør af varme drikke og blandinger til sorbet og is af høj kvalitet under varemærkerne Eraclea, Dulcimea og Whittington .

 


 

Training Center Network
Lavazzas vigtigste værdier er kvalitet og innovation. Derfor har Lavazza oprettet et Training Center Network med over 50 centre fra hele verden, hvor omkring 30.000 brugere, såsom kunder, journalister og opinionsledere, hvert år kan lære, hvordan de laver en fremragende espresso, og gennemgå alt, hvad der er at vide om kaffe i bredere forstand. 
Lavazza har indgået en vigtig femårig forsknings- og udviklingsaftale med Torinos Polytekniske Universitet, og i oktober 2010 blev det nye Innovation Center indviet. Centeret er en ny afdeling på den historiske Torino-fabrik, som skal fungere som midtpunkt for alt vores innovationsarbejde. Det nye center er også hjemsted for afdelingerne Forskning & Produktudvikling, Design, Maskiner & Systemer samt Training Center. Du kan læse mere på siden.

For at forstærke tilknytningen til sit moderland har virksomheden iværksat et ambitiøst arkitektonisk projekt til sit nye hovedsæde, som vil blive indviet i Torino i 2016.