• Udskriv
  • Bookmark

LAVAZZAS PRODUKTIONSSYSTEM

Kaffe, lidenskab og ekspertise

Lavazzas produktion foregår på fem fabrikker: 3 i Italien og 2 i Brasilien og Indien. De produkter, der produceres på de italienske fabrikker, markedsføres på de internationale markeder, mens de to andre fabrikker producerer til de lokale markeder.

På fabrikken i Torino bliver kaffe ristet, formalet og pakket. Gattinara fremstiller kapsler til systemerne Lavazza Espresso Point, Lavazza BLUE og Lavazza A Modo Mio. Pozzilli fremstiller alle koffeinfri produkter til private, barer, caféer og kontorer. Alle fabrikkerne opfylder miljøstandarderne.

Du kan læse mere om Lavazzas certificeringer og kvalitet på siden.

FABRIKKEN I TORINO: DET FØRSTE HISTORISKE STED
Ristning og pakning af ristede og formalede produkter.

Torino er et af verdens største og mest moderne anlæg til kafferistning og -produktion. Alle trin i processen er automatiserede og kontrolleres af et computersystem. Lageret kan rumme op til 11.200 paller, som flyttes rundt af et computerstyret system, der kan vælge, hvilke kaffepartier der skal af sted, efter produktionsdatoen. Dette garanterer optimal lagerstyring efter FIFO-princippet: Den første pakke, der kommer ind på lageret, er den første, der tages ud til levering til kunderne. Fabrikken i Torino er certificeret i henhold til ISO 9001:2008, UTZ .

FABRIKKEN I GATTINARA: AUTOMATISK DISTRIBUTION
Produktion af kapsler til Lavazza Espresso Point, Lavazza BLUE og Lavazza A Modo Mio.

Virksomheden foretog for nylig en større investering for at effektivisere sin produktion og få den nyeste teknologi til fabrikken, ligesom den har udviklet innovative systemer til espressobrygning: Espresso Point, Lavazza BLUE, A Modo Mio.

FABRIKKEN I POZZILLI: KOFFEINFRI – TIL HELE VERDEN, FRA ITALIEN
Dekofferinering ved hjælp af den naturlige CO2-metode
Fabrikken i Pozzilli blev indviet i 1991 og beskæftiger sig kun med dekoffeinering af grøn kaffe. Metoden er helt naturlig og bruger kuldioxid, som er en forbindelse, der findes i den luft, vi indånder, og det vand, vi drikker. Du kan læse mere under Forskning & Udvikling. Fabrikken har fået overensstemmelsescertifikater, der attesterer, at dens forarbejdningsmetoder overholder EU's regler og det nationale økologiprogram og lov om organisk produktion af 1990, som indeholder bestemmelser om biologisk forarbejdning af produkter, der sælges på det amerikanske marked. 


INDIEN
FRESH & HONEST I CHENNAI
Produkter til det lokale automatmarked
Lavazza åbnede i 2007 koncernens niende datterselskab, og det første i Asien. Samtidig købte Lavazza det indiske selskab Barista, som var Indiens næststørste kæde af kaffebarer med omkring 180 barer – samt Fresh & Honest Café, Indiens førende i hotel- og restaurationssektoren med traditionelle maskiner til bønner og Lavazza BLUE-kapselsystemer. I Indien var også Fresh & Honest-fabrikken i Chennai, som allerede havde ISO 9000-certificiering. Fabrikken leverer produkter til det lokale automatmarked og fremstiller også kaffe til det indenlandske marked


BRAZIL
TRES RIOS
Lavazza købte i 2008 Café Grão Nobre og Café Terra Brasil. Café Grão Nobre ejer et risteri i Tres Rios, i staten Rio de Janeiro, som forsyner det lokale hotel- og restaurationsmarked.


INDIEN
FRESH & HONEST-FABRIKKEN I SRI CITY
I 2011 blev grundstenen til den nye Lavazza-fabrik i Indien lagt. Den nye fabrik ligger i industriområdet i Sri City i Tada-regionen i Andhra Pradesh på grænsen til Tamil Nadu, ca. 55 km fra Chennai. Det nye industrikompleks strækker sig over 40.000 kvadratmeter med fem bygninger og det nyeste maskineri og udstyr på markedet.