• Udskriv
  • Bookmark

LAVAZZA PÅ GUGGENHEIM I NEW YORK

Vi fejrer 120-årsjubilæet med Alberto Burri

Kunst, fotografi, design. Disse discipliners udtryksfulde kraft har altid haft stor indflydelse på Lavazza, der gennem årene har støttet og anerkendt kunsternes vigtighed i samfundet, ikke bare de italienske kunstneriske arvtagere, men hele verdens. Således står Lavazza ikke bare for kaffe, men også for kunst.

Lavazza er dette år stolt af at være den vigtigste partner i den retrospektive, monografiske udstilling til ære for Alberto Burri på Solomon Guggenheim i New York med titlen “Alberto Burri: The Trauma of Painting”.

Som noget helt enestående har publikum mulighed for at se modernismens pioner, hvis karriere strakte sig fra den ene side af Atlanten til den anden.

“Passionen ligger stadig i vores DNA.”
(Citat fra Lavazza-familien)

Alberto Burris ringeagtende og provokerende lærreder, der kommer til at hænge på samtlige 6 etager langs den spiralformede trappe på Guggenheim museet i New York, genskaber en fængslende rejse gennem kunstnerens liv.

Lavazza ønsker at gengive traumet, det åbne sår, som kommer til udtryk i Burris værker, så de besøgende kan genopdage en anden smertefuld periode i Italiens nyere historie, denne gang udstyret med determination og originalitet.

“Takket været Alberto Burris jernvilje lykkedes det ham at rejse sig fra asken og lidelserne efter nederlaget efter 2. Verdenskrig. Hans determination og originalitet til at benytte materialer som jutesække og trækul, gjorde ham til foregangsmand for en ny generation af italienske kunstnere.”

Den samme stærke vilje går igen i Lavazza-familien. Det er ikke nogen tilfældighed, at 1915, samme år, som Alberto Burri blev født, også er året, hvor Lavazza åbnede sit historiske hovedsæde i Torino, selvom Italien var gået ind i krigen.

Lavazzas tilstedeværelse i et kulturelt arrangement på den anden side af jorden, tager os med ind i en verden, hvor der er mere bag smagen i en kop kaffe.