Grundlaget for ændringer
Lavazza Foundation og Oxfam tager hånd om et af de mest alvorlige og akutte problemer: Udbedring af skader forårsaget af roya.
Udfordringen

I de senere år har roya, kafferust, beskadiget kaffeplanter i den Dominikanske Republik og Haiti og derved forårsaget massive produktionsproblemer. Den nationale produktion er reduceret med 70%, og landene har været tvunget til at importere kaffe for at reagere på den lokale efterspørgsel.

Målene

Forbedring af levevilkårerne blandt landfamilierne i de mest marginaliserede områder i det sydlige Haiti og i Den Dominikanske Republik ved at øge deres indkomst med mindst 25% og styrke kvindernes rolle.

Øge af produktiviteten for kaffeplantager med 35%.

Teknisk og økonomisk støtte til kooperativer for korrekt styring af indkøb og markedsføring i Den Dominikanske Republik.

Opmuntring til samarbejde og udveksling af viden imellem Den Dominikanske Republik og Haiti for at støtte de lokale politikker for markedsføring af kaffesektoren og relationerne mellem de to lande.


Løsningen

Lavazza Foundation og Oxfam har lanceret et binationalt projekt med henblik på at støtte mindre kaffeproducenter i Den Dominikanske Republik og Haiti gennem kooperativer, der omfatter 2.208 mindre producenter i Haiti og 1.230 producenter i Den Dominikanske Republik.

Projektet giver mulighed for at genplante 8 millioner kaffeplanter i de to lande over tre år.
Organiserede aktiviteter med fokus på teknisk bistand og uddannelse til lokale producenter.
Derudover blev der givet støtte til etablering af små, lokale ristningsanlæg i Den Dominikanske Republik, herunder uddannelse af unge producenter i forhold til teknikken bag ristning og markedsføring af produktet.

I dag er projektet på vej ind i anden fase, hvor aktiviteterne på Cuba udvides, og Lavazza-eksperter deltager direkte i uddannelsesprocedurer med relation til temaet kvalitet.