Sammen for en ny begyndelse for kaffen
International Coffee Partners og Lavazza skal i gang med et uddannelses- og assistanceprojekt i de mest frugtbare og produktive områder i Trifinio-regionen.
Udfordringen

I Trifinio (grænseregionen mellem Guatemala, El Salvador og Honduras) er kaffe den vigtigste indtægtskilde, der står for omkring 70% af indtægterne, og omkring 7.000 familier i regionen har brug for kaffe for at sikre det daglige levebrød. Men på trods af kaffens vigtige økonomiske og miljømæssige funktioner i området, fungerer dyrkningen af den ikke optimalt.

Målene

Skabe værdier gennem indføring af moderne og effektive produktionsteknikker.

Uddannelse af iværksættere ved at styrke de associative og samarbejdsrelaterede strukturer.

Hjælp til unge mennesker til at udvikle deres professionelle karriere.

Løsningen

Lavazza Foundation har involveret sig via International Coffee Partners, som har organiseret træningsaktiviteter inden for landbrug, økonomi og fremme af tilpasning til klimaforandringer.

Derudover er der stillet penge til rådighed til oprettelsen af kontamineringsreducerende processer samt til forbedring af kaffekvaliteten.

Der er specielt fokus på unge mennesker via Generaciones-projektet, som organiserer erhvervsfaglig uddannelse af unge mennesker i området, så de kan udvikle deres egne iværksætteraktiviteter på stedet.