Engagement i lokalområderne

Lavazza Community Engagement er et aktivitetsprogram, der har til formål at forbedre den sociale, kulturelle og miljømæssige kontekst i lokalområderne. For at sikre succes skaber Lavazza kooperative relationer til lokalsamfund i de områder, hvor vi arbejder.

I luoghi del bello

“I Luoghi del Bello” (”smukke steder” på italiensk) er et regenerationsprojekt i Aurora-distriktet i Torino, som blev skabt på baggrund af kooperationen med valgkreds 7 i byen i samarbejde med ASAI, CleanUp, Tèkhné-associationer og Torino Spazio Pubblico.

Projektet “I Luoghi del Bello” fremmer stærke, lokale rødder. Lavazza har været en integreret del af dette lokale initiativ i mere end 120 år. Projektet involverer borgere i forskellige aldersgrupper og opmuntrer til skabe af bånd imellem forskellige generationer via temaerne miljø, social integration og etablering af relationer.
Børn på de lokale kommuneskoler, ældre og frivillige fra en række foreninger har været involveret i alle de vigtigste initiativer. Igennem de mange projekter, der er blevet gennemført, har deltagerne blandt andet gjort offentlige blomsterbede pænere og plantet planter, der sikrer et egnet leveområde for sommerfugle.

Oprydning!
Under flytningen til det nye “Nuvola”-hovedkvarter besluttede Lavazza at sælge møbler fra det gamle kontor til symbolske priser for at få dem flyttet og undgå spild og bortskaffelse, som ville have haft en negativ indflydelse på miljøet.

Projektet omfattede mere end 3.000 genstande lige fra møbler til it-udstyr. 70 % af dem blev videregivet. Indtjeningen fra salget til Lavazza-medarbejdere blev doneret til lokale organisationer, og 22 eksterne organisationer fik nye og brugte møbler og kontorartikler.