12. Ansvarligt forbrug og produktion
Nevercrew

Via Mantova 29

street-art-goal-12
Mål 12 handler om at sikre bæredygtige modeller for produktion og forbrug.

Vi tænkte på papir som et materiale, der repræsenterer menneskelige produkter af naturlige råmaterialer. Et materiale som på samme tid symboliserer positive aspekter (på grund af dets brug og genanvendelighed) og negative (overproduktion, affald, forbrug af træ og derfor træer). 

 

For os vækker papirflyet en ubekymret følelse, og her er også en dobbelt mening: en positiv mening i forhold til at lege og en negativ i forhold til manglende bevidsthed og “ukorrekt” brug.

Ilden er selvfølgelig det element, som repræsenterer en alarmtilstand og gør os opmærksomme på noget, som er ved at blive ødelagt. Lige nu har det forbindelse til den nuværende situation, hvor skove brændes ned for at gøre plads til industriel produktion. Brugen af konturlinjerne antyder et kort, som understreger problemstillingen med landområder og ødelæggelsen af dem.

 

Altså, billedet skal vise kløften mellem, hvordan et produkt bruges (herunder effekten af efterspørgsel og produktion), og den effekt denne brug har på systemet og miljøet.

 

Denne lette, ubekymrede attitude afspejles i denne tilgang, i denne gestus, som er så naiv, når man tænker på alle de vidtrækkende følger. Samtidig minder den os om børns ubekymrede lethed, en følelse som fremtidens generationer også gerne skulle kunne opleve, altså hvis vi ikke ødelægger det hele i vores tid. 

TOward 2030 What Are You Doing? er et projekt arrangeret af Lavazza og byen Torino med det formål at fremme og skabe opmærksomhed omkring FN’s verdensmål gennem gadekunst: 18 kunstnere har givet deres fortolkning af de 17 + 1 verdensmål og bringer kunst og bæredygtighed sammen til en helhed.

12-mosaic-1-toward2030-lavazza
12-mosaic-2-toward2030-lavazza

Teknisk sponsor: Boero Paint

 

Overnatning: Boston Art Hotel Torino

lavazza-streetart-bottom-12-toward