13. Klimahandling
Mantra

Via Parma 24

street-art-goal-13
Mål 13 handler om at handle, at benytte drastiske tiltag for at forhindre klimaforandringerne og deres konsekvenser.

Jeg deltog i projektet TOward 2030 What are you doing? med den intention at bruge malerkunst til at skildre det enorme tab af biodiversitet, som lige nu påvirker menneskeheden.

 

Dette murmaleri viser masser af døde sommerfugle, både fra Piemonte, hele Italien, Europa og andre kontinenter. 

 

I løbet af det sidste århundrede er vores planets bestand af sommerfugle faldet dramatisk med over 80 %.

 

Den mest ikoniske sommerfugleart i verden, monarken (Danaus plexippus), er berømt for at tilbagelægge tusinder af kilometer, fra Mexico til Nordamerika. Inden for de sidste årtier er bestanden faldet med over 90 %.

 

Denne globale udryddelse er en alvorlig advarsel med direkte forbindelse til de klimaforandringer, vi oplever i dag.

 

Hvem elsker ikke sommerfugle? Hvem fascineres ikke af deres farver, deres elegance og den dybe mystik omkring deres forvandling?

 

Vores blik fanges naturligvis af morpho-sommerfuglens (Morpho Menelaus) kraftige blå farve. Den eneste overlevende oven på en bunke af døde sommerfugle.

 

Denne tragedie er noget, som berører mig dybt, og jeg håber, at min kunst vil være i stand til at give alle disse tavse udryddede eksistenser en stemme. Det er et forsøg på at konfrontere menneskeheden ansigt til ansigt med vores ansvar, her midt i Torino, en af verdens mest symbolfyldte byer. Vi må konfronteres med konsekvenserne af vores moderne livsstil, som er direkte forbundet med dette tragiske fænomen.

TOward 2030 What Are You Doing? er et projekt arrangeret af Lavazza og byen Torino med det formål at fremme og skabe opmærksomhed omkring FN’s verdensmål gennem gadekunst: 18 kunstnere har givet deres fortolkning af de 17 + 1 verdensmål og bringer kunst og bæredygtighed sammen til en helhed.

13-mosaic-1-toward2030-lavazza
13-mosaic-2-toward2030-lavazza

Teknisk sponsor: Boero Paint

 

Overnatning: Boston Art Hotel Torino

lavazza-streetart-bottom-13-toward