2018

2020

by David LaChapelle

David LaChapelle

Lavazza & David LaChapelle

 

Lavazza og LaChapelle arbejdede sammen første gang i 2002, da Lavazza bestilte kunstneren til at lave kalenderen dette år, Espresso & Fun.

I 2012 var fotografen en af stjernerne i The Lavazzers, kalenderen som var en hyldest til 12 mesterfotografer.

David LaChapelle og Lavazza gik sammen igen, da sidstnævnte igen bad kunstneren om at lave årets kalender til 2020, som blev fotograferet i Hawaii.

Indse (Realize) er et af de enestående fotografier i kalenderen. Det blev præsenteret under udstillingen Divine Acts og fungerer både som en invitation og en advarsel ved at gøre opmærksom på skønheden ved vores planet og de risici, den står over for.

 

“LaChapelle har været i stand til at tolke de værdier, som tror meget stærkt på, og det har været et privilegium at arbejde sammen med ham. Vi ville gerne fortælle, hvor vigtigt det er at genskabe forbindelsen til naturen”.

 

Francesca Lavazza

2020 - kalenderen fotograferet af David LaChapelle

 

Vi valgte titlen Earth CelebrAction for Lavazza-kalenderen 2020, fordi den skulle være en hyldest til forholdet mellem mennesket og naturen, samtidig med at den skulle foreslå en række tiltag, som kunne gøres for at beskytte den.

De verber, eller opfordringer, som ledsager hvert af de ekstraordinære billeder af David LaChapelle udtrykker, hvor meget det haster at få folk til at tage ansvar for den verden, vi lever i.

Kalenderen er et ideelt redskab til at fremelske en kritisk holdning til nutiden, ved hjælp af skønheden ved kunst til at engagere og inspirere, samtidig med at den kalder på handling.

Det er ikke tilfældigt, at det verbum eller opfordringen, der blev valgt til december som afslutning på kalenderen, er en invitation om at handle, samt et ønske for os alle: “ændre”.

 

Januar

Februar

Marts

April

Maj

Juni

Juli

August

September

Oktober

November

December