VI ER STOLTE AF AT STØTTE

Den nye Lavazza-kalender

Vi skal handle hurtigt.
Michael Opitz, administrerende direktør for “Hanns R. Neumann Stiftung”-fonden og koordinator for “kaffe og klima”
Det, jeg gør for 2030, er
håndtere konsekvenserne af klimaforandring.

Mit navn er Michael Opitz, administrerende direktør for “Hanns R. Neumann Stiftung”-fonden og koordinator for “kaffe og klima”, et program fokuseret primært på lokale kaffeproducenter og styring af virkningerne af klimaforandringer.
Global opvarmning, stadigt oftere voldsomme regnskyl og lange perioder med tørke kompromitterer kaffeproduktionen i forhold til kvalitet og kvantitet, mens – i følge “International Center for Tropical Agriculture (CIAT)” – områder, der er egnet til kaffeproduktion, sandsynligvis vil blive reduceret med 50 % fra nu til 30 år. Derfor er det blevet ekstremt vigtigt at udvikle en etisk og effektiv model.

Det er derfor “kaffe og klima” blev grundlagt: Et program, hvor videnskabsfolk, forskere og lokale kaffedyrkere i tæt samarbejde udvikler dybere viden, nye teknikker og værktøjer til forbedring af kaffens produktionscyklus og håndtering af klimaforandring på den bedst mulige måde.

Kampen for at nå SDG’s mål inden 2030 kan kun vindes, hvis folk tager sig godt af deres områder: Længe leve “Earth Defenders”!