TILBAGE
Coffee Sips

Drik en kaffe og betal for to

Udgivet den 18 juli 17

Det er den letteste og mest originale måde at dele din lykke på.

VENTENDE KAFFE – GØR EN GOD GERNING, IMENS DU DRIKKER KAFFE

I de sidste fem år har en gammel, italiensk skik spredt sig over hele verden og får flere og flere tilhængere: “Caffè sospeso” eller “ventende kaffe” på dansk.

“To kopper kaffe, tak. En til mig, den anden ventende.” Sådan bestiller deltagere i dette projekt kaffe på caféen. Over hele verden støtter frivillige denne idé og investerer deres tid i at oprette websteder med oplysninger og lister over betingelser for deltagelse i initiativet, og de offentliggør interviews om projektet “ventende kaffe”.

 

Hvordan fungerer det? Baristaen, der modtager bestillingen på to (eller flere) kopper kaffe, serverer den ene til kunden og noterer resten som et tilbud til dem, der har behov for det. Enhver, der ikke har råd til en kop kaffe, kan gå ind på en café og spørge, om der er en “ventende kaffe” og så få en gratis kop kaffe.

 

Denne skik stammer fra Napoli, kaffens by par excellence, og går tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede. I en epoke med økonomisk modgang begyndte alle, der havde råd til det, at bestille én kop kaffe men betale for to, hvorved én kop var “ventende” og allerede betalt til dem, der ikke havde ressourcerne til at købe en kop kaffe selv.

 

 

VENTENDE KAFFE – EN FORDEL FOR ALLE

“Kunne du tænke dig en kop kaffe?” ville baristaen spørge. Det betød, at der var en chance for at få en gratis kop kaffe. Anonymitet bidrog til at gøre tingene nemmere både for donorer og modtagere. Selv i dag ved donoren ikke, hvem der får en kop kaffe, og modtageren ved ikke, hvem kaffen var fra. En fordel for alle: Donoren, som bliver glad for at kunne dele lidt af sin lykke og give den videre til den person, der modtager kaffen, som derefter føler sig mindre udelukket på trods af økonomiske vanskeligheder. Caféen, der er med i projektet med ventende kaffe, understreger sin opmærksomhed omkring sociale problemer, som er et meget populært tema blandt kunderne i dag. Kort sagt: Ventende kaffe gør alle deltagere til en vinder.

Fra napolitansk venlighed til et verdensomspændende projekt.

HVILKE CAFÉER ER MED I PROJEKTET?

De caféer, der deltager i projektet, kommunikerer det generelt til deres kunder gennem synlige skilte. For oplysninger om, hvilke caféer der deltager i projektet, kan du søge online eller besøge webstedet  www.retedelcaffesospeso.com. Du kan også fortælle chefen på din yndlingscafé om initiativet. Måske kender de endnu ikke til skikken med “ventende kaffe” og den ekstraordinære mulighed for at gøre noget godt, imens man drikker kaffe.

Vi har fundet flere artikler, der måske er interessante for dig...

MAGASIN
Litteraturcaféer

Coffee Sips

LÆS MERE
MAGASIN
Kaffe i Australien

Coffee Sips

LÆS MERE
MAGASIN
Drik en kaffe og betal for to

Coffee Sips

LÆS MERE
MAGASIN
Italiensk kaffe

Coffee Sips

LÆS MERE
MAGASIN
Coffee Culture

Coffee Sips

LÆS MERE
MAGASIN
Kaffens historie

Coffee Sips

LÆS MERE