Træk for at vælge
din rejse
Start
Lavazza, enkel oprindelse
Opdagelser
i en kaffekop

Fra Torino til Andesbjergene er rejsen til kaffens oprindelse en intim og multisensorisk udforskningsoplevelse, hvor mad, kunst og naturen er de ingredienser, der kendetegner smagen af konceptet Enkelt Oprindelse.

Selva Alta

En delikat kaffe med 100 % Arabicabønner fra bæredygtige landbrug på skråningerne i Andes Cordillera i Peru. Produktets enestående egenskaber stammer fra det land, hvor det gror, som er rigt på blandede kaffe- og frugtafgrøder, der beriger denne enkelt-oprindelse-bønne med lette blomsternoter.

Fortsæt til produkt
Cereja Passita

En unik kaffe med 100 % Arabicabønner fra bæredygtige landbrug i det tørre klima på Cerrado-plateauet i Brasilien. Den sene høst af kaffebærrene, som tørrer på grenene, giver denne enkelt-oprindelse-bønne de karakteristiske toner af honning og chokolade.

Fortsæt til produktet
Guiden
Alex Bellini

Alex Bellini er en moderne opdagelsesrejsende, der kender smagen af opdagelse. Sammen med Lavazza har han rejst rundt på steder, der har ført ham ind til hjertet af kaffeopdagelsen.

Peru
Kaffens oprindelse

Bær blev engang spist, når de var røde, blandet med krydderurter og vand. Nu betragtes de som det sorte guld fra Peru. I Selva Central finder vi forskellige stoppesteder langs kafferuten “Ruta del Café”: det område, hvor landets hovedproducenter og de vigtigste plantager befinder sig.

Brasilien
Kaffens oprindelse

Brasilien har været den vigtigste kaffeproducent i mere end 150 år. Kulturen bag Cariocakaffe har også sine rødder i Bel Paese. Faktisk var det italienerne, som gjorde denne drik populær, efter at den havde været en eksklusiv drik blandt aristokraterne.

Peru
Stoppene

Et land med mange ansigter: Fra de tætte skove til gaderne i Andesbjergenes landsbyer med deres karakteristiske markeder fulde af liv og lyse farver. De lokale stammer bevarer deres traditioner, hvilket gør turen til dette land til en tidløs oplevelse.

Ichiquiato
Lima
Den hellige Dal
Brasilien
Stoppene

Et sprudlende og blomstrende land. Flaget fortæller om oprindelsen af Brasiliens naturrigdomme: Den grønne farve i den grænseløse Amazonas-regnskov møder den varme og glimtende, gule farve af guld.

Rio de Janeiro
Paraty
São Paolo
Ichiquiato
13° 31′34.11″S 71° 58′16.71″W

Støvede veje i et grønt landskab gør Ichiquiato til et næsten uberørt paradis. Klimaforholdene, terrænet og tilstedeværelsen af bier, som flyver fra blomst til blomst, giver kaffen fra dette sted en unik smag.

Lima
12° 02′06 ″S 77° 01′07 ″W

Det perfekte sted at boltre sig i Stillehavets bølger, udforske farverige kvarterer og nyde et internationalt anerkendt køkken.

Den hellige Dal
13°52′10″S 71°18′11″W

Et fortryllet område, der strækker sig fra Montaña Arcoiris til Machu Picchu, som er hjertet i inkaernes kultur. Her tager landskabets skønhed og højden virkelig pusten fra dig.

Rio de Janeiro
22° 54′ 25″S 43°11′17″W

Fra toppen af Sugarloaf-bjerget til det varme sand i Copacabana i takt med favelaernes rytmer. På trods af daglige problemer kan indbyggerne i karnevallets by være lige, hvad de vil, under festivalen, og de får en kort pause fra deres problemer.

Paraty
23°13′11″S 44°43′11″W

I Paraty, en by 260 km fra Rio de Janeiro, fejres karnevallet af folk, der dækker sig selv fra top til tå med et tykt lag mudder fra en lokal strand. Denne skik er kendt under navnet “Bloco de Lama.”

São Paolo
23°32′45″S 46°38′17″W

São Paolo er spredt ud over flere niveauer: Beton, stål og naturen skaber en social blanding, hvor rigdom og fattigdom mødes og giver byen en unik karakter.

Peru
Menneskene

De møder, som fandt sted under deres rejse, gav Alex og Lavazza mulighed for at komme ind til hjertet af inkaernes land. Dybe øjne i umiskendelige ansigter, som er kendetegnet af et liv med kontakt til Jordens sjæl.

ISHMAEL
Virgilio
Noe
Brasilien
Menneskene

En særegen blanding af saudade og vitalitet: Disse to træk fandt Alex og Lavazza hos alle de mennesker, som de mødte i Brasilien. En rejse, hvor de smukkeste minder er de ord, der blev udvekslet over en kop kaffe.

Seu Zè
Ricardo
Minhau
Ishmael Randall-Weeks
Kunstner

Ishmael Randall-Weeks er en kunstner, der blev født i Cusco, og som bruger gamle ting fra lossepladser til at skabe virkeligt bæredygtige kunstværker.

Mød Ishmael
Virgilio Martínez
Kok

Virgilio Martínez er blandt de 5 bedste kokke i verden. Han er en revolutionerende innovatør, som har skabt en form for cuisine, der er tæt forbundet til hans rødder.

Mød VIRGILIO
Noe
Skoleelev

Noe bor i nærheden af Montaña Arcoiris eller Regnbuebjerget. For at komme i skole må han gå ved stor højde i ca. 4 timer hver dag.

Mød Noe
Seu Zè
Botaniker

Seu Zè er en botaniker, der bor i regnskoven og har udviklet nogle dyrkningsmetoder, som undersøges i hele verden.

Mød Seu
Riccardo Padula
Grundlægger af NGO Projeto Liberdade

I Rio de Janeiro leder Riccardo Padula et center for fritidsaktiviteter for børn, hvor de lærer om sund kost baseret på jordens afgrøder.

Mød Riccardo
Minhau
Graffitikunstner

São Paulo er en af verdens mest berømte graffitihovedstæder. Minhaus (som i en kats “miau”’ på brasiliansk-portugisisk) værker spreder glæde og godt humør og sætter lidt kulør på byernes fattigste kvarterer.

Mød Minhau
Bæredygtighed

Lavazza Selva Alta er en kaffe fra certificerede Rainforest Alliance-landbrug. Rainforest Alliance er en international, almennyttig organisation, der fremmer vedtagelse af bæredygtige landbrugsmetoder blandt bønderne med henblik på at beskytte skove, floder, jord og dyreliv. Rainforest Alliance-certificering betyder også, at medarbejderne får en retfærdig løn, lever under mere værdige forhold og har bedre adgang til sundhedstiltag og uddannelse for deres børn.

Bæredygtighed

Lavazza Cereja Passita er en kaffe fra certificerede Rainforest Alliance-landbrug. Rainforest Alliance er en international, almennyttig organisation, der fremmer vedtagelse af bæredygtige landbrugsmetoder blandt bønderne med henblik på at beskytte skove, floder, jord og dyreliv. Rainforest Alliance-certificering betyder også, at medarbejderne får en retfærdig løn, lever under mere værdige forhold og har bedre adgang til sundhedstiltag og uddannelse for deres børn.

I hjertet af smagen

Med Virgilio Martinez akkompagnerer Lavazza Selva Alta de fineste retter.

I hjertet af smagen

Med Virgilio Martinez akkompagnerer Lavazza Cereja Passita de fineste retter.