Kaffepulver kan være fint, medium eller groft, hvilket beskriver de forskellige niveauer af kaffens modstand over for passerende vand. Malingsgraden ændrer udtrækningshastigheden og derfor også de endelige sanseegenskaber i drikken i koppen.
Udgivet den 25 juli 17
Kaffepulver kan være fint, medium eller groft, hvilket beskriver de forskellige niveauer af kaffens modstand over for passerende vand. Malingsgraden ændrer udtrækningshastigheden og derfor også de endelige sanseegenskaber i drikken i koppen.
Espressokaffeblandinger er meget fintmalede for at muliggøre den udtrækningshastighed, som er typisk ved denne tilberedningsmetode, og hvorved vand kan indfange en maksimal mængde aroma på et par sekunder.
Den korrekte malingsgrad for en espresso opnås, når 25 ml kaffe tilberedes på 25 sekunder med 7 g malet kaffe ved et damptryk på 9 bar.
En mediummalet blanding er den mest velegnede blanding til mokkakanden, mens amerikansk kaffe, der laves med en filterkaffemaskine – også kendt som et pressestempel eller en stempelkande – kræver en grovere maling, så vandet kan opsuges på den tid, som brygningen tager, og aromaen kan overføres.