Citron- og kaffekage

Sværhedsgrad
1H50m

En opskrift på en delikat citronkage, som bliver endnu mere lækker med aromaen fra kaffe.
Ingredienser
Til dejen
  • 250 g sigtet mel
  • 125 g blødt smør
  • 1 liter vand
Til cremen
  • 50 g Qualità Oro-kaffebønner
  • 8 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 50 g majsmel
  • 1 liter mælk
Til citrontopping
  • 4 friske gule citroner, 150 g sukker, 4 æggeblommer, 50 g smør, 1 vaniljestang
til præsentationen
  • 1 grønbladet citronverbena
Tilberedning
Blandingen

Start med at blande mel og det bløde smør med håndkraft. Tilsæt vand lidt ad gangen, indtil der opnås en jævn blanding. Form dejen til en bold og læg den på bordpladen. Læg den over i en rund form med ca. 30 cm diameter eller i tarteletforme. Bag den/dem ved 180 °C i 30-40 minutter, indtil den/de er gyldne.

Cremen

Pisk æggeblommer med sukker i en skål i 4 minutter, indtil blandingen er lys. Tilføj majsstivelse. Hæld Qualità Oro-kaffebønnerne i et dørslag, sænk dem ned i en gryde med mælk og lad dem simre i 5 minutter. Fjern bønnerne, hæld den varme mælk over blandingen og rør rundt. Kog hele blandingen i 3-4 minutter under omrøring. Sørg for, at væsken ikke flyder over.

Citrontopping

Bland citroner, skåret i stykker (både skræl og saft), med sukker, smør, æggeblommer og vaniljestangen, indtil blandingen har en jævn konsistens. Kog blandingen i en gryde i 10 minutter for at fjerne den bitre smag. Efter tilberedningen skal cremen filtreres med en chinois-si. Tilsæt smør for at søde det hele. Lad blandingen køle af og hvile i køleskabet.

Præsentationen

Dæk kagebunden med et jævnt lag kaffecreme og afslut med citrontopping. Pynt med limeskallen og nogle verbenablade.

Metode

Til dejen

Start med at blande mel og det bløde smør med håndkraft. Tilsæt vand lidt ad gangen, indtil der opnås en jævn blanding. Form dejen til en bold og læg den på bordpladen. Læg den over i en rund form med ca. 30 cm diameter eller i tarteletforme. Bag den/dem ved 180 °C i 30-40 minutter, indtil den/de er gyldne.

Til cremen

Pisk æggeblommer med sukker i en skål i 4 minutter, indtil blandingen er lys. Tilføj majsstivelse. Hæld Qualità Oro-kaffebønnerne i et dørslag, sænk dem ned i en gryde med mælk og lad dem simre i 5 minutter. Fjern bønnerne, hæld den varme mælk over blandingen og rør rundt. Kog hele blandingen i 3-4 minutter under omrøring. Sørg for, at væsken ikke flyder over.

 

Til citrontopping

Bland citroner, skåret i stykker (både skræl og saft), med sukker, smør, æggeblommer og vaniljestangen, indtil blandingen har en jævn konsistens. Kog blandingen i en gryde i 10 minutter for at fjerne den bitre smag. Efter tilberedningen skal cremen filtreres med en chinois-si. Tilsæt smør for at søde det hele. Lad blandingen køle af og hvile i køleskabet.

 

 

Præsentation

Dæk kagebunden med et jævnt lag kaffecreme og afslut med citrontopping. Pynt med limeskallen og nogle verbenablade.

 

 

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Classico

Balanceret og kraftig

Classico er en velbalanceret kaffe med en intens, fyldig smag.

FÅ MERE AT VIDE

Forslag til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Risotto med fontinaost, kaffe og kanelfigner

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Tagliatelle med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 5m
Iskaffe efter aftensmaden

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H 50m
Kaffekager med yuzu-fyld

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Æg, svampe og kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU