Doughnut

Sværhedsgrad
1H1m

Formen på en klassisk doughnut plus den intense smag af kaffe. En dessert, der tilhører den italienske tradition, og som er perfekt til morgenmad eller som en lækker snack.
Ingredienser
TIL DEJEN
 • 200 g mel type 00
 • 200 g mandelmel
 • 100 g kikærtemel
 • 250 g smør
 • 300 g sukker
 • 250 ml kaffeekstrakt
 • 5 æg
 • 16 g gær
 • 3 g grove saltkorn
TIL GANACHECREMEN
 • 150 ml kaffe
 • 100 g fløde
 • 75 g sukker
 • 4 æggeblommer
 • 700 g Gianduia-chokolade
Tilberedning

Tag en stor skål, hæld sukker og æg i og rør det sammen, indtil blandingen bliver let og luftig. Tilbered kaffen og sigt mel og gær, imens du venter på, at kaffen bliver færdig. Det gør dejen endnu lettere og blødere. Tilføj melet til æggeblandingen og bland friskbrygget kaffe og jordnøddeolie i under omrøring med en elpisker på et lavt trin. Når blandingen ser blød og glat ud, hældes den i en smurt doughnutform med en diameter på 24 cm. Før bagning skal du huske at drysse grove saltkorn over dejen. Bages ved 170° C i 40 minutter.

tilberedning af ganache

Lav en kop kaffe og skær Gianduia-chokoladen i små stykker, imens du venter på, at kaffen bliver færdig. Hæld æggeblommer og sukker i en skål og rør med et piskeris for at opnå en ensartet konsistens. Opvarm i mellemtiden fløden i en kasserolle. Når den koger, hælder du den ned til æggeblommerne og sukkeret. Det er vigtigt at fortsætte med at røre i blandingen med en elpisker på et lavt trin. På grund af æggene må blandingen må ikke koge. Så får du i stedet en omelet! Cremen er færdig, når den sidder fast på skeen. Sluk for varmen, hæld Gianduia i blandingen og rør, indtil chokoladen er smeltet helt. Hæld så ganachen over doughnuten, indtil den er helt dækket.

Metode

TIL DEJEN

Tag en stor skål, hæld sukker og æg i og rør det sammen, indtil blandingen bliver let og luftig.

Tilbered kaffen og sigt mel og gær, imens du venter på, at kaffen bliver færdig. Det gør dejen endnu lettere og blødere. Tilføj melet til æggeblandingen og bland friskbrygget kaffe og jordnøddeolie i under omrøring med en elpisker på et lavt trin. Når blandingen ser blød og glat ud, hældes den i en smurt doughnutform med en diameter på 24 cm. Før bagning skal du huske at drysse grove saltkorn over dejen. Bages ved 170° C i 40 minutter.

 

TIL GANACHECREMEN

Lav en kop kaffe og skær Gianduia-chokoladen i små stykker, imens du venter på, at kaffen bliver færdig. Hæld æggeblommer og sukker i en skål og rør med et piskeris for at opnå en ensartet konsistens. Opvarm i mellemtiden fløden i en kasserolle. Når den koger, hælder du den ned til æggeblommerne og sukkeret. Det er vigtigt at fortsætte med at røre i blandingen med en elpisker på et lavt trin. På grund af æggene må blandingen må ikke koge. Så får du i stedet en omelet!

Cremen er færdig, når den sidder fast på skeen. Sluk for varmen, hæld Gianduia i blandingen og rør, indtil chokoladen er smeltet helt. Hæld så ganachen over doughnuten, indtil den er helt dækket.

 

 

 

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Intenso

Dristig og kraftig

En traditionel opskrift, som medfører den særlige italienske kaffearoma.

FÅ MERE AT VIDE

Forslag til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H 50m
Kaffekager med yuzu-fyld

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 16H
Koldbrygget kaffe med kirsebær

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Æg, svampe og kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Kaffegranita med ricottacreme

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H 1m
Doughnut

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H 50m
Citron- og kaffekage

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 10H
Tunsalat

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H 15m
Glutenfri kaffekage

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 12H 5m
Vaniljeiskaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU