Græskar- og robiolarisotto med pølsespyd i kaffe

Sværhedsgrad
15m

Ingredienser
Til græskarcremen
  • 300 g græskar
  • 5 g løg
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • salt efter behov
  • ekstra jomfru olivenolie efter behov
Til pølsen
  • 250 g pølse
  • 10 g løg
  • salt efter behov
  • ekstra jomfru olivenolie efter behov
Til risottoen
  • 240 g Carnaroli-ris
  • 50 g hvidvin
  • 150 g robiola
  • 25 g smør
  • 2 kopper espresso
  • 5 g løg
  • salt efter behov
  • peber efter behov
  • persille efter behov
  • ekstra jomfru olivenolie efter behov
Tilberedning

Metode

Tilbered græskaret, skær noget af det i skiver og lad det tørre i ovnen ved 90° i en til halvanden time med lidt sukker.

Sautér løget i en stegepande, skær resten af græskaret i tern og brun dem i et par minutter under omrøring, så ternene ikke sidder fast. Hæld grøntsagsbouillonen over i en lille gryde lidt ad gangen, indtil græskarterningerne er blevet kogt. De skal have en blød og cremet konsistens.

I en anden gryde varmes olien, og løget brunes. Tilsæt pølsen, som først er blevet skåret i små stykker med en kniv, og brug et piskeris til at mose kødet for at fjerne store stykker.

Tilbered i mellemtiden pølsespyddene, som, så snart risene er klar, skal tilberedes i en gryde med lidt olie.

4Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_01
5Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_01

Varm olien med hakket løg op i en gryde, tilsæt risene og lad dem blive brune. Tilsæt hvidvinen efter 2-3 minutter. Fortsæt med at koge risene i 15-20 min. Hver gang de begynder at blive tørre, tilsættes en skefuld meget varm bouillon.

Tilsæt græskarblanding, robiola, pølse og til sidst espressokaffen. 

Rør smørret i og smag til med peber, salt og persille.

Præsentation

Pynt kanten af tallerkenen med en smule olie og et drys kaffe ved hjælp af en si. Arranger ris og et pølsespyd ved siden af. Slut af med tørret græskar og lidt persille.

7Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_02
8Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_02

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Classico

Balanceret og kraftig

Classico er en velbalanceret kaffe med en intens, fyldig smag.

FÅ MERE AT VIDE

Et par idéer til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Stegt svinemørbrad med sprød bacon og kaffe-avocadocreme

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Græskar- og robiolarisotto med pølsespyd i kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Skaldyrsalat på creme af bøffelmozzarella

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 30m
Kaffeparfait

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Tagliatelle med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU