Kaffen cappuccino

Sværhedsgrad
1H10m

En kreativ opskrift, der kombinerer cappuccino og smuldrekage, og som du nemt kan lave derhjemme.
Ingredienser
Til smuldrekagen
  • 1 A Modo Mio Intenso-kapsel
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 50 g sukker
  • 25 g mandelmel
Til cremen
  • 2 A Modo Mio Intenso-espressoer
  • 250 g mascarpone
  • 4 æggeblommer
  • 3 blade husblas
  • 60 g sukker
Til pebercremen
  • 20 cl fløde
  • 10 g stødt peber (eller vanilje eller kanel)
  • 20 g sukker, naturligt salt
Det skal du bruge
  • 3-i-1 stavblender
Tilberedning
Smuldrekagen

Rør det tempererede smør med sukker, mel, mandelmel og indholdet af en Intenso espresso-kapsel, indtil blandingen er jævn og glat. Hæld den ud på en bakke. Bag den ved 180 °C i 10-15 minutter, indtil den er let gylden. Tag den ud af ovnen, lad den køle af og smuldr kagen.

Cremen

Brug en stavblender til at piske æggeblommer med sukker, indtil blandingen er lysegul og luftig. Opblød husblassen i koldt vand. Når den er blødgjort, skal den afdryppes og opløses i 2 Intenso-espressoer. Rør. Tilføj de piskede blommer til blandingen. Tilsæt mascarpone og rør rundt i mindst 5-6 minutter, indtil ingredienserne er blandet godt. Arranger blandingen på bunden af glassene (fyld op til 2/5). Sæt glassene i køleskabet i mindst 30 minutter.

Pebercreme

Pisk fløde og peber med et piskeris. Tilføj en knivspids naturligt salt og sukker.

Præsentationen

Tag glassene med fyld ud af køleskabet, hæld pebercreme i glassene, så den fylder ca. 2/5 af glassene, og afslut med smuldrekage.

Metode

TIL SMULDREKAGEN

Rør det tempererede smør med sukker, mel, mandelmel og indholdet af en Intenso espresso-kapsel, indtil blandingen er jævn og glat. Hæld den ud på en bakke. Bag den ved 180 °C i 10-15 minutter, indtil den er let gylden. Tag den ud af ovnen, lad den køle af og smuldr kagen.

 

TIL CREMEN

Brug en stavblender til at piske æggeblommer med sukker, indtil blandingen er lysegul og luftig. Opblød husblassen i koldt vand. Når den er blødgjort, skal den afdryppes og opløses i 2 Intenso-espressoer. Rør. Tilføj de piskede blommer til blandingen. Tilsæt mascarpone og rør rundt i mindst 5-6 minutter, indtil ingredienserne er blandet godt. Arranger blandingen på bunden af glassene (fyld op til 2/5). Sæt glassene i køleskabet i mindst 30 minutter.

 

TIL PEBERCREMEN

Pisk fløde og peber med et piskeris. Tilføj en knivspids naturligt salt og sukker.

 

 

Præsentation

Tag glassene med fyld ud af køleskabet, hæld pebercreme i glassene, så den fylder ca. 2/5 af glassene, og afslut med smuldrekage.

 

 

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Intenso

Dristig og kraftig

En traditionel opskrift, som medfører den særlige italienske kaffearoma.

FÅ MERE AT VIDE

Forslag til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Risotto med fontinaost, kaffe og kanelfigner

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Tagliatelle med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 5m
Iskaffe efter aftensmaden

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H 50m
Kaffekager med yuzu-fyld

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Æg, svampe og kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU