Koldbrygget kaffe med kirsebær

Sværhedsgrad
16H

Kaffe, limonade og surkirsebærsirup. Har du nogensinde prøvet dem sammen? En pause med et twist til opfriskning på de lange, varme sommereftermiddage.
Ingredienser
Til den KOLDBRYGGEDE KAFFE
  • 850 ml vand
  • 125 ml kaffe fra mokkakanden
Til KIRSEBÆRLIMONADEN
  • 250 g surkirsebærsirup
  • 375 g limonade på flaske
  • 4 snittede surkirsebær
  • 400 ml fortyndet, koldbrygget kaffe (1 til 1) (200 ml ren, koldbrygget kaffe + 200 ml vand)
  • 1 glas knust is
Metode
Koldbrygget kaffe

Lav den koldbryggede kaffe og lad den trække i koldt vand i ca. 12 timer. Filtrer den derefter ved hjælp af et stykke fugtet og opvredet køkkenrulle eller et filter og en si (brugen af en si med fine eller store huller giver forskellige resultater, så brug den metode, der passer til din smag). Bland 200 ml ren, koldbrygget kaffe med 200 ml vand. Hæld 150 g af den tilberedte kirsebærlimonade ned i hvert glas sammen med 100 g fortyndet, koldbrygget kaffe.

Kirsebærlimonade

Hæld limonaden fra flasken og surkirsebærsiruppen op i en stor kande og rør godt. Fyld et glas med knust is og surkirsebærstykker. Hæld 150 g kirsebærlimonade ned i hvert glas sammen med 100 g fortyndet, koldbrygget kaffe. Nyd din drik!

Præsentation

Pyntes med et glaseret kirsebær.

Metode

til den koldbryggede kaffe

Lav den koldbryggede kaffe og lad den trække i koldt vand i ca. 12 timer.

Filtrer den derefter med en fugtig og opvreden klud eller et papirfilter. Sier med fine og store huller giver forskellige resultater, så brug den metode, der bedst passer til din smag.

Bland 200 ml ren, koldbrygget kaffe med 200 ml vand. 

Hæld 150 g af den tilberedte kirsebærlimonade ned i hvert glas sammen med 100 g fortyndet, koldbrygget kaffe.

 

Til KIRSEBÆRLIMONADEN

Hæld limonaden fra flasken og surkirsebærsiruppen op i en stor kande og rør godt.

Fyld et glas med knust is og surkirsebærstykker.

Hæld 150 g kirsebærlimonade og 100 g fortyndet, koldbrygget kaffe ned i hvert glas.

Nyd din drik!

 

 

Præsentation

Pyntes med et glaseret kirsebær.

 

 

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Classico

Balanceret og kraftig

Classico er en velbalanceret kaffe med en intens, fyldig smag.

FÅ MERE AT VIDE

Forslag til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Risotto med fontinaost, kaffe og kanelfigner

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Tagliatelle med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 5m
Iskaffe efter aftensmaden

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H 50m
Kaffekager med yuzu-fyld

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Æg, svampe og kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU