Risotto med kaffebouillon

Sværhedsgrad
2H

Kaffesmør på brødet er lækker morgenmad.
Ingredienser
Til bouillonen
  • 100 g Qualità Oro-kaffebønner
  • 1 gulerod
  • 1 bladselleri
  • 1/2 løg
  • 3 liter vand
Til pureen
  • 300 g frosne ærter
  • 1 skalotteløg
  • 5 cl fløde, salt, peber og olivenolie
Til kaffesmørret
  • 30 g Qualità Oro malet kaffe
  • 250 g letsaltet smør
  • 320 g Arborio-ris
  • 1 håndfuld basilikum eller persille
Metode
FASERNE

Begynd med at tilberede den kolde bouillon. Skræl og hak løg, gulerod og selleri, kværn Qualità Oro-kaffebønnerne og hæld dem i en gryde med vand. Bring blandingen i kog og skru derefter ned for varmen. Lad den simre i ca. 1 time. Kog de frosne ærter i 4 minutter i en gryde med kogende, saltet vand. Hæld vandet fra og gem ærterne til senere. Gem 60 g til pynt. Sautér hakket skalotteløg i en stegepande med olivenolie i 2 minutter, bland det med ærterne og blend blandingen med fløde. Tilføj en skefuld kogevand, hvis blandingen er for tyk. Bland den kværnede Qualità Oro-kaffe med smørret (tag smørret ud af køleskabet 3 timer inden, så det er blødt), og rør rundt med hånden, indtil blandingen er jævn. Lad blandingen køle af, og sæt den i køleskabet. Rist risene uden vand eller fedt i en suppegryde under konstant omrøring. Når risene bliver gennemsigtige, skal man skrue ned for varmen og lade risene koge, hvorefter man tilføjer bouillonen én skefuld ad gangen og lader væsken blive absorberet af risene. Fortsæt i ca. 18 minutter. Risene skal være kogt igennem og bløde, når de har absorberet bouillonen. Når risene er klar, tilføjer man 4 spiseskefulde kaffesmør og lidt olivenolie. Man kan tilføje mascarpone for at opnå en mere cremet konsistens.

PRÆSENTATIONEN

Hæld den varme ærtecreme over i en suppegryde og tilføj derefter risottoen. Tilsæt til sidst de kogte ærter og pynt med basilikum- eller persilleblade.

Metode

Begynd med at tilberede den kolde bouillon. Skræl og hak løg, gulerod og selleri, kværn Qualità Oro-kaffebønnerne og hæld dem i en gryde med vand. Bring blandingen i kog og skru derefter ned for varmen. Lad den simre i ca. 1 time. 

 

Kog de frosne ærter i 4 minutter i en gryde med kogende, saltet vand.

Hæld vandet fra og gem ærterne til senere. Gem 60 g til pynt.

 

Sautér hakket skalotteløg i en stegepande med olivenolie i 2 minutter, bland det med ærterne og blend blandingen med fløde. Tilføj en skefuld kogevand, hvis blandingen er for tyk.

 

Bland den kværnede Qualità Oro-kaffe med smørret (tag smørret ud af køleskabet 3 timer inden, så det er "blødt") og rør rundt med hånden, indtil blandingen er jævn. Lad blandingen køle af, og sæt den i køleskabet.

 

Rist risene uden vand eller fedt i en suppegryde under konstant omrøring. Når risene bliver gennemsigtige, skal man skrue ned for varmen og lade risene koge, hvorefter man tilføjer bouillonen én skefuld ad gangen og lader væsken blive absorberet af risene.

Fortsæt i ca. 18 minutter. Risene skal være kogt igennem og bløde, når de har absorberet bouillonen.

Når risene er klar, tilføjer man 4 spiseskefulde kaffesmør og lidt olivenolie.

Man kan tilføje mascarpone for at opnå en mere cremet konsistens.

 

 

Præsentation

Hæld den varme ærtecreme over i en suppegryde og tilføj derefter risottoen. Tilsæt til sidst de kogte ærter og pynt med basilikum- eller persilleblade.

 

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Qualità Oro

Sweet and aromatic

Qualità Oro var Lavazzas første kaffeblanding. Den blev lanceret i 1956 og er siden gået i arv fra far til søn i mere end 60 år. En ægte feinschmeckerkaffe til dem, der elsker at nyde kvaliteten bag en fin blanding hver dag.

FÅ MERE AT VIDE

Forslag til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Stegt svinemørbrad med sprød bacon og kaffe-avocadocreme

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Græskar- og robiolarisotto med pølsespyd i kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Skaldyrsalat på creme af bøffelmozzarella

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Risotto med fontinaost, kaffe og kanelfigner

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 30m
Kaffeparfait

Sværhedsgrad
PRØV DET NU