Begynd med at tilberede den kolde bouillon. Skræl og hak løg, gulerod og selleri, kværn Qualità Oro-kaffebønnerne og hæld dem i en gryde med vand. Bring blandingen i kog og skru derefter ned for varmen. Lad den simre i ca. 1 time.
Kog de frosne ærter i 4 minutter i en gryde med kogende, saltet vand.
Hæld vandet fra og gem ærterne til senere. Gem 60 g til pynt.
Sautér hakket skalotteløg i en stegepande med olivenolie i 2 minutter, bland det med ærterne og blend blandingen med fløde. Tilføj en skefuld kogevand, hvis blandingen er for tyk.
Bland den kværnede Qualità Oro-kaffe med smørret (tag smørret ud af køleskabet 3 timer inden, så det er "blødt") og rør rundt med hånden, indtil blandingen er jævn. Lad blandingen køle af, og sæt den i køleskabet.
Rist risene uden vand eller fedt i en suppegryde under konstant omrøring. Når risene bliver gennemsigtige, skal man skrue ned for varmen og lade risene koge, hvorefter man tilføjer bouillonen én skefuld ad gangen og lader væsken blive absorberet af risene.
Fortsæt i ca. 18 minutter. Risene skal være kogt igennem og bløde, når de har absorberet bouillonen.
Når risene er klar, tilføjer man 4 spiseskefulde kaffesmør og lidt olivenolie.
Man kan tilføje mascarpone for at opnå en mere cremet konsistens.