Til tunen
Skær tunfileten i 4 stykker og fjern alt fedt.
Skær æblet halvt over. Mariner halvdelen med citron og den anden halvdel med espresso i 10 timer.
Til tunen
Skær tunfileten i 4 stykker og fjern alt fedt.
Skær æblet halvt over. Mariner halvdelen med citron og den anden halvdel med espresso i 10 timer.
Hak mynte og persille fint, skær avocadoen i skiver og smag til med salt og citronsaft.
Skær det kaffemarinerede æble og æblet fra citronmarinaden i tynde skiver.
Til saucen
Bland appelsin, citron, sukker og kanel, og tilsæt derefter kaffen.
Til moussen
Rens avocadoen, bland kødet med ekstra jomfruolie, chili og limesaft og tilføj kaffen.
Filtrer blandingen med en finmasket si og tilsæt fløden.
Stil blandingen i køleskabet, før den hældes i beholderen.
Til pynt
Lad æblet marinere med citron, drys med sukker og tør det i ovnen ved 90 °C i to timer, hvorved det vendes hver halve time.
Arranger skiver af æble, avocado og laks på pladen, tilføj moussen og gør retten færdig ved at hælde saucen hen over tunen.
Særlig tak til Christian Graziani, tidligere studerende hos IFSE Culinary Institute of America – School of Haute Cuisine and Patisserie.
Den ideelle kaffe til denne opskrift
Caffè Espresso
Aromatisk og duftende
En traditionel italiensk opskrift med en lækker kaffearoma.