Fortrinlighed betyder at integrere enkelhed i det uventede og skabe nye former og måder at forvandle kaffe til noget ekstraordinært på.

 

Det var sådan, at kaffedesign blev til. Det hele begyndte i 2001 takket være samarbejdet mellem kokken Ferran Adrià og Lavazza Læringscenter, som er et rigtigt smagslaboratorium, hvor kreationer såsom kaffekaviar, Nitro Cappuccino eller kaffelinsen er blevet skabt, og hvor eksperimenter udforsker den uløselige forbindelse mellem køkken og kaffe. Resultatet af denne indledende synergi mellem Lavazza og den spanske kok, der er kendt som alkymisten bag haute cuisine, er opkaldt Èspesso: Historiens første faste kaffe.

 

I de følgende år fandt en konstant udveksling mellem Lavazza og de bedste italienske og internationale kokke sted: Massimo Bottura, Carlo Cracco, Davide Oldani og Ferran Adrià er blot nogle af de haute cuisine-mestre, som samarbejder med Lavazza for at genevaluere den måde, som kaffe kan serveres og nydes på.

 

Det er et banebrydende tiltag, som afprøver grænserne for lidenskaben for kaffe ved at forbedre dens egenskaber og gøre den til en ægte form for kulinarisk kunst.