En krydret version af den klassiske tyrkiske kaffe, typisk for den egyptiske by Alexandria.
Forbered blandingen, mens du omhyggeligt rører de tørre ingredienser sammen. I en tyrkisk kaffemaskine (kanaka) tilføjes tre kopper koldt vand og tre store teskefulde krydret kaffeblanding og sukker efter smag. Bland godt og placér over ilden, indtil kaffen begynder at koge og et skum af formalet kaffe former sig på overfladen. Servér med det samme, læg et par skefulde af skummet i hver kop og hæld derefter straks kaffen over.
Det er en af de mest foretrukne desserter hos egypterne og lavet med semulje (simeet), og skal helst serveres ved morgenmaden med kaffe, og muligvis tilsat fløde (eshta) eller marmelade.
Tilbered en sirup ved kogning af vand og sukker med citronsaft i et par minutter. Samtidig hakkes mandler fint og ristes i smør sammen med semuljegryn i cirka femten minutter, indtil ingredienserne begynder at brune. Hæld blandingen i et smurt metalfad, fordel jævnt og udglat overfladen, og bag den, indtil den er gylden ved 180 °C (350 °F). Tag den ud af ovnen, og hæld den kogende sirup over.