Albert Adrià
Albert Adrià
Du kan finde vores kaffe i disse restauranter:
Tickets, Niño Viejo, Pakta, Hoja Santa,
Bodega 1900 og Enigma (Barcelona).
Albert Adrià blev født i 1969 i L'Hospitalet, Catalonien.
I 1985 forlod han skolen for at dedikere sig til den kulinariske verden. I en alder af kun 16 år gik han i gang med at
hjælpe sin bror Ferran med at drive elBulli, som
snart blev en af verdens bedste restauranter.
Han fik erfaring inden for alle områder i køkkenet, men blev fascineret af den mystiske ensomhed ved konditorkunsten. I 1987 blev han restaurantens chefkonditor, og gennem tyve år eksperimenterede han med opskrifter inden for den banebrydende molekylære gastronomi, en filosofi, som også blev drevet frem af Ferran. Søger nye inspiration, Albert forlod elBulli i 2006 og åbnede Inopia Classic Bar, en tapasbar i centrum af Barcelona. Dette blev efterfulgt af en række friske ideer, herunder Bodega 1900, Yauarcan og Pakta, alle etableret i Barcelona. Da elBulli lukkede i 2011, skabte brødrene Adrià den første "forlystelsespark med kulinarisk tema". elBarri udvides stadig, og restauranterne, som er del af konceptet, tildeles Michelin-stjerner og bliver stadig mere populære.
Det nyeste — og mest ambitiøse — projekt hedder Enigma. I 2015 åbnede Heart på Ibiza, en oplevelse som kombinerede
brødrene Adriàs gastronomiske kreativitet
med forestillingen Cirque du Soleil.
Albert Adrià er en Lavazza Brand Ambassador; et samarbejde forseglet med 'Cooking Coffee', bogen der bringer sammen opskrifter fra kokken, som deler en særlig ingrediens: Lavazza kaffe, fremmet fra en ydmyg smag til stjernens udstilling.
De andre kokke