Kaffe
Research & Development varetager hele Lavazzas kaffeforsyningskæde, begyndende med valget af høstemetode.
Råmateriale
Råmateriale

Indkøb af råvarer overvåges af afdelingens eksperter, der ved anvendelse af præcise kvalitetsstandarder for kilden til kaffe, evaluerer dens funktioner, før de køber de nødvendige partier til produktion. I dag foregår den visuelle udvælgelse og katalogiseringen af hver kilde til kaffe i det land, hvor den blev dyrket; hver sort markedsføres ud fra præcis kvalitet og priskriterier. Afdelingens eksperter vælger hvilken kaffe, der skal købes, baseret på de standarder, der skal garanteres for Lavazza-blandinger.

Produktionsanlæg
Produktionsanlæg

Ved ankomst til fabrikken overvåges alle faserne (håndtering, opbevaring, skabelse af blandinger og forberedelse til ristning) af et centraliseret informationssystem.

Blanding
Blanding

Blanding, ristning og bønnemaling er grundstenen i kaffefremstillingsprocessen. Det er de grundlæggende trin til at lave en unik kaffe, de punkter, hvor vores eksperter oftere griber ind for at overvåge hele processen. Kreationen af blandinger, udviklet i afdelingen, er kontrolleret af Lavazzas eksperter, af vores IT-system og af et panel af kendere, som smager hver blend for at garantere det samme resultat i koppen år efter år og samme smag for hver blanding. Ristning

Ristning
Ristning

Ristningen sker i tromle- og luftkonvektionsmaskiner. Gennem dem sikrer vi den korrekte ristningsgrad for hver blanding. Et prøveristesystem lader os udføre en lille testcyklus, ristning af en prøvemængde, inden vi fortsætter med masseproduktion.

Maling
Maling

Det, der ændres afhængigt af den endelige brug af blandingen, er også håndteret automatisk af vores IT-system og kontrolleres af afdelingen. Den formalede kaffe gemmes så i særlige atmosfære-kontrollerede siloer, som beskytter den mod oxiderende stoffer (lys, ilt, varme og fugt), før den hurtigt sendes til emballering. Emballeringsmaterialer og former er meget vigtige for en optimal bevarelse af blandingen, og afdelingen er konstant på udkig efter mere og mere effektive løsninger.

Koffeinfjernelse
Koffeinfjernelse

Koffeinfjernelsesmetode vedtaget på Lavazza er også resultatet af forskning i vores afdeling. Pozzilli produktionsanlæg anvender den innovative, superkritiske CO2-udvindingsproces, som påvirker bønner på en naturlig og alligevel selektiv måde, så de organoleptiske egenskaber bevares. Under nøjagtige betingelser af tryk og temperatur (superkritisk, den mellemliggende tilstand mellem væske- og gasform), har kuldioxid den kraftfulde evne til selektivt at binde med koffein alene og udvinde det uden at beskadige den aromatiske bestanddele af kaffen.

Kaffeudvinding
Kaffeudvinding

Det sidste led i kæden er, selvfølgelig, kaffeudtrækning, når produktet bliver et øjeblik af smag, fornøjelse og deling, og al passion investeret af Lavazza kommer til live. Med den nye teknologi og baristakurser på Training Center kan vi kontrollere dette tidspunkt samt garantere Lavazza-espressomaskinekvalitet, ned til den sidste tår.