Det arkæologiske center
Under udgravningsarbejdet til det nye Lavazza virksomhedsledelsescenter opdagede arkæologer resterne af en begravelseskirke på hjørnet af Corso Palermo og Via Ancona. Det går helt tilbage til den tidlige kristendom og var oprindeligt anlagt over en begravelsesplads, som engang lå på samme sted.
I samarbejde med Cino Zucchi Architects blev Nuvola-projektet modificeret til at beskytte denne overraskende og vigtige opdagelse. Kirken, med en enkelt nav, der måler 12,70 m x 20 m, har en række gravkamre, både i og uden for dens omkreds. Datering af komplekset er problematisk, men dets arkitektoniske funktioner foreslår perioden mellem den anden halvdel af 4. århundrede og 5. århundrede efter Kristus. Det kan være, at kirken er dedikeret til martyren Saint Secundus, hvis jordiske rester blev flyttet indenfor bymuren under truslen af muslimsk invasion i starten af det 10. århundrede.
Det arkæologiske område, der blev identificeret, er 1.600 m2 bredt, 400 m2, som ligger under Lavazzas nye center for virksomhedsledelse. En glaseret zone på gadeniveau og naturskøn belysning vil gøre det muligt for forbipasserende at se resterne af basilikaen.
Lavazza, byen Torino og Soprintendenza Archeologia del Piemonte indgik en aftale i juli 2014 om at udvikle og forbedre den arkæologiske udgravning. For at sikre en effektiv bevarelse af området blev et metaldæksel med træpaneler, behandlet med en tyk, men lys vegetabilsk belægning til at beskytte den arkæologiske udgravning fra solen og lade regnvand løbe væk, designet. En rute med informative tegn gør det muligt for offentligheden at komme til stedet langs Via Palermo og på hjørnet af via Ancona.