IAAD - Institute of Applied Art and Design
Det historiske hus på hjørnet af Via Bologna og Via Pisa huser hovedkvarteret for IAAD, det italienske Universitet for Design, med 700 elever og over 100 undervisere. Bygningen har ca. 3.000 m2 til uddannelsesaktiviteter, udstillinger, events, konferencer og særlige forelæsninger. Klasseværelserne ligger direkte ud til et system af terrasser med udsigt over Via Pisa, og drager fordel af beliggenheden af de bygninger, der tidligere stod tomme. I et nyt kompleks har IAAD undervisningslokaler og avancerede computerlokaler, et stort auditorium, et område til pauser og afslapning med kælenavnet Casa IAAD, samt områder til studier og deling.
Renoveringsprojektet fastholdt de egenskaber, der over tid er blevet en del af bygningsværket, samt det eksterne design, og samtidig respekteres forholdet mellem bygningen og dets omkringliggende bystruktur.
Fornyelsen overholdt betingelserne i det lokale tilsyn af arkitektur- og landskabsarv med hensyn til genskabelsen af et anerkendt kompleks af historisk og kulturel værdi. Stukkaturen og de dekorative elementer blev gendannet i deres oprindelige farve, mens verandaer på første og anden sal blev bevaret ved at isætte nye, smukt designede rammer, identiske med originalerne. På første etage er der et tilstødende område mellem det centrale område af bygningen og tårnet på Via Ancona med en emaljeret facade, der skaber genklang i symmetrien af den eksisterende struktur på samme etage.