La Centrale - Lavazzas eventområde

Dettidligere Enel “centrale” eller “kraftværk” på Via Bologna blev bygget i 1897 af den Torino-baserede ingeniør Ermenegildo Perini for Società Anonima Elettrica Alta, Italien. Planen, udformet af Cino Zucchi Architetti, var at istandsætte bygningen, hvis 4.500 kvm var som skabt til funktioner i offentlighedens interesse, og den har forbedret arkitekturen, særligt det imponerende maskinrum.

Hovedafsnittet af Lavazzas anlæg er blevet et fantastisk fleksibelt miljø , som har plads til op til 1.000 personer til kulturelle, musikalske og kunstneriske events og aktiviteter. Det forhøjede rum indenfor, som er uafhængigt og hævet, har to mødelokaler med plads til i alt 220 sæder.

To nydesignede restauranter vil blive placeret i sidesektionen med udsigt over en ny havepiazza:
  • gourmetrestaurant, Condividere, by Lavazza designet i samarbejde med den berømte catalanske kok Ferran Adrià, scenografien er designet af Dante Ferretti og maden er af Federico Zanai. Den ligger i stueetagen og kan være direkte tilgængelig fra via Pisa og piazzaen; det vil blive en fortræffelig restaurant, med et hidtil uset koncept, 540 kvm med plads til 50.
  • Bistrot, et kollektivt restaurantområde, udviklet i samarbejde med Slow Food, er også åbent for offentligheden;