Lavazza virksomhedsledelsescenter

Aurora, projektet af Cino Zucchi Architetti, vindere af en udbudt konkurrence, redesignede blokken mellem Via Bologna, Via Pisa, Via Ancona og Corso Palermo for at skabe et nyt og vitalt miljø, hvor Lavazza etablerede virksomhedens nye center for virksomhedsledelse. Et enkelt sted for ca. 600 medarbejdere, meget nær det industrielle midtpunkt, Strada Settimo, på en af de største anlæg i verden for behandling og fremstilling af kaffe. Lavazza Innovation Center, dedikeret til forskning og innovation, blev også åbnet.

Anlægsarbejdet på centret for virksomhedsledelse begyndte i efteråret 2014 og blev afsluttet i 2017.

Bygningen, der indeholder Lavazzas center for virksomhedsledelse, har den bugtede form som en stor sky. Højden af komplekset varierer på hver side afhængigt af deres solretning og de omkringliggende bygninger: Centrum af blokken på siden ved Via Ancona og den nye gårdhave, har bygningen tre etager, og seks etager på den side, der vender mod Largo Brescia.

Materialerne anvendt til konstruktionen omfatter vinduer, der har både metalpaneler og glas behandlet med dekorative serigrafier. Andre egenskaber er vægpillerne og metalliske murbånd: Et net af lodrette og vandrette elementer uden for vindueplanet, hvilket skaber en effekt af lys og skygge i skiftende årstider og tidspunkter på dagen og hjælper med at beskytte indersiden fra direkte sollys.

Et stort glasatrium med et buet tag forbinder centret for virksomhedsledelse til Lavazza Museum, gårdhaven, butikken og La Centrale. Den indre hovedtrappe stiger op i en elegant bevægelse langs bygningens væg til tredje etage og åbner ud i en stor tagterrasse med have.

De to kælderetager er til virksomhedsparkering. Stueetagen indeholder de funktioner, der relaterer til det offentlige: receptionen, mødelokaler og arbejdsområder for konsulenter, et pauseområde, fitnessrum og Lavazza museumsbutik. De andre niveauer er dedikerede til kontorer.

Lavazza har involveret sine medarbejdere ved at indsamle forslag og idéer til at skabe en arbejdsplads, der svarer så meget som muligt til deres behov.

Møblerne indenfor, designet sammen med Thema Progetto Group, er så bæredygtige som resten af bygningen, der er designet til komfort, reduceret strømforbrug og effektiv udnyttelse af rummet.