Eksperternes guide til kaffeverdenen i Lavazza Training Center
Bryggemetoder, kaffesmagning, forskellige oprindelser. Vores Training Center dækker alle de vigtigste aspekter af kaffekultur. Her kan du finde alle svarene på dine spørgsmål om kaffe og kaffeverdenen, takket være den store viden og de mange færdigheder vores team af eksperter har.
Der er mange måder at lave en perfekt kaffe på, fra den mest traditionelle til den mest innovative. Lavazza Training Center tilbyder kurser i alle former for kaffebrygning for professionelle.
Mokkakanden er synonym med italiensk kaffe og er måske det mest udbredte værktøj til tilberedning i italienske hjem. Siden den ikoniske Bialetti blev designet i 1933, er der udviklet forskellige modeller, som har været med til at udbrede italiensk kaffekultur i verden. Selvom den er nem at bruge, er der nogle få tips til at gøre kaffen helt enestående. For eksempel er det vigtigt med vandets temperatur, mængden af malet kaffe og varmens intensitet. Lad os se på alle tipsene til at lave en perfekt kaffe.
Et unikt og sofistikeret design kendetegner den mest verdenskendte kaffemaskine, Chemex, der blev opfundet af en tysk kemiker i USA i 1941 og nu værdsættes af alle kaffeelskere. Dens charme ligger i det ritual, som følger med kaffetilberedningen: valget af filter, teknikken i påfyldning af vand, måling af tid. Det er ingen tilfældighed, at den mest elegante udgave nu er udstillet hos MoMa, Museum of Modern Art i New York.
USA gjorde koldbrygget kaffe berømt i kaffeverdenen, men indtagelsen af den blev først set i Japan i 1600-tallet. Herfra har den, takket være hollandske forhandlere, nået resten af verden og kaldes derfor hollandsk kaffe eller Kyoto-kaffe. For at lave den skal man bruge et filtersystem til koldbrygning og... masser af tålmodighed! Hemmeligheden bag denne tilberedning ligger i vandets langsomme bevægelse igennem den malede kaffe, dråbe efter dråbe.
Den historiske napolitanske kaffebrygger havde faktisk sin oprindelse i Frankrig i 1819 og blev angiveligt designet af pariseren Morize. Igennem århundreder er cuccumella dog blevet et af symbolerne på napolitansk kultur og tradition. Så dyrebar og overdådig som en kemikers formel kræver klargørelsen af den napolitanske kaffebrygger stort fokus på detaljer: Her er alt, du skal vide om, hvordan du får glæde af ’na tazzulella af perfekt kaffe!
Pressestempel, stempelkande, melior, cafetière à piston, fransk kaffemaskine. Dette udtrækningssystem har lige så mange navne som antallet af de lande, hvor det anvendes. Den er ideel til at tilberede te og infusioner, den har et karakteristisk design og en unik teknik til at adskille vandet fra den malede kaffe. Lige meget hvilken drik du bruger din stempelkande til, kan du få tips til at bruge den bedst muligt her.
Den første prototype af espressomaskinen går helt tilbage til 1855 og blev præsenteret ved verdensudstillingen i Paris. En særlig udtrækningsproces gør espresso til en koncentreret drik med en intens smag og aroma.
Cremet, kraftig og aromatisk smag. Espresso er anerkendt som den ultimative italienske kaffe. Det at nyde en espresso er at lade sig indhylle i en total sanseoplevelse, med synsindtryk, duft og smag.
En Espresso består af disse elementer: aroma, tekstur, fylde, smag og koppen.
Hver blanding frigiver karakteristiske noter, hvilket adskiller den fra alle andre: chokolade, blomster og frugt er blot nogle af de aromaer, der findes i en kop kaffe.
Det visuelle som antyder karakteristikaene for den kaffe, du skal til at drikke. Den skal give dig lyst til at smage på den. Teksturen må aldrig være skummende, eller for lys eller for mørk.
Den angiver kaffens struktur, dens fylde og koncentration baseret på balancen mellem indholdet i blandingen.
Bitter, salt, sur eller sød: Smagen af kaffe spiller på balancen mellem disse fire parametre.
En ægte italiensk espresso skal serveres i en kvalitetskop, forvarmet til 35-40 °C, en afkortet kegleform med plads til op til 70 ml.
Lavazza vil gerne hylde dette unikke og ikoniske produkt med Kaffens rødder, en rejse tilbage til kaffens rødder, hvorfra den er blevet spredt til den vestlige verden, og også et blik på dens betydning i forskellige kulturer.
Projektet, som også blev en bog skrevet af gastronom og journalist Vittorio Castellani (også kaldt Chef Kumalè), undersøger tusinde måder, hvorpå kaffe er blevet tilpasset til smag og vaner af de mange forskellige mennesker, som drikker den hver dag.
Chef Kumalè har sagt, at selvom espresso i dag kan betragtes som "kaffes universelle sprog på fem kontinenter, er det vigtigt at huske, at hvert land har sin egen "lokale dialekt", som stadig eksisterer i dag: bestemte ritualer, ceremonier, vaner og måder at drikke kaffe på, der er forbundet med individuelle traditioner.