ALT ALT

Sådan laver du kaffe med en stempelkande

En enkel, lækker og manuel måde at brygge kaffe på til lange morgener og eftermiddage.

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Kaffeverdenen er lige så stor og varieret som de folk, der er en del af den. Næsten hvert land har sin egen måde at drikke kaffe på og forskellige navne for opskrifterne.

Et typisk eksempel er stempelkanden, som har lige så mange navne, som de lande den bruges i: Stempelkande, melior, cafetière à piston, fransk kaffemaskine.

Men hvad er det, vi snakker om?

Stempelkanden er et udtrækningssystem bestående af en kande med et låg, som har både filter og stempel. Når man bruger sådan en, kan man på få minutter lave en kaffe ,som er velsmagende, aldrig bliver brændt og har en intensitet, som kan  tilpasses enhver smag. For mange mennesker er det den bedste kaffe til lange eftermiddage ved skrivebordet.

Stempelkanden er også ideel til at lave te i, og den er kendetegnet ved dens design og teknikken, hvor vand og den malede kaffe adskilles.

UDSTYRET

Stempelkande

INGREDIENSER

Kaffe
Varmt vand

ANVISNINGER

1. Varm kanden op med varmt vand, og hæld det ud

2. Hæld 30 g kaffe i

3. Hæld 500 ml varmt vand i

4. Vent 3 minutter

5. Sæt pressestemplet på, og pres det langsomt ned

Så er din stempelkaffe klar til at drikke!

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.