Læs historien om et køkken, som består af en blanding af kendte smage og exceptionelle teknikker.
Hans køkken er en perfekt blanding af god pris og kvalitet, enkelt og noget som tiltaler alle. Davide Oldani er en af de kendte kokke, som har budt Lavazza velkommen på sine restauranter. Du kan nyde kokkens ekstraordinære køkken ledsaget af en kop Lavazza-kaffe på hans spisesteder D’O, den nye D’O og Oldani Cafè.
Restaurant D’O åbnede i 2003 i hans hjemby Cornaredo i provinsen Milano. Den er resultatet af adskillige års erfaring, hvor han har arbejdet sammen med kendte kokke som Gualtiero Marchesi, Albert Roux, Alain Ducasse og Pierre Hermé.
Alle disse kendte kokke har været vigtige læremestre for Oldani. Marchesi hjalp ham med at få en særlig forståelse for sin profession, mens Albert Roux hjalp ham med at opdage det delikate ved det franske køkken. En anden vigtig læremester for Oldani var Alain Ducasse, som viste ham aspektet ved lederskab , hvilket går hånd i hånd med det at være kok, mens Pierre Hermé lærte ham en sidste ting: vigtigheden af kager i det franske køkken.
Ved at tage et lille frø af inspiration fra hver af sine læremestre har Oldani skabt sin egen kulinariske filosofi: pop cuisine. En økonomisk form for madlavning: fyldt med smag og egnet til at demonstrere værdien ved de mest traditionelle smage i deres mest naturlige tilstand. Konceptet handler i bund og grund om at fremhæve smage, som alle kender, men fra et andet perspektiv.
Da han havde været et år i branchen, satte de gastronomiske guider med størst autoritet ham på listen over førende kokke inden for italiensk madlavning, og kun fem år senere, i 2008, modtog han medaljen Ambrogino d’Oro af byen Milano.
Oldanis karriere har udviklet sig hurtigt på grund af de mange satellitprojekter, som er baseret på hans kulinariske kunst. I 2013 blev han inviteret til Harvard for at beskrive sine oplevelser som iværksætter, efter de havde lavet et casestudie af hans restaurant, som blev udgivet i Harvard Business School Review. Desuden har han selv skrevet flere bøger, deriblandt Storie di sport e cucina (Historier om sport og mad; 2013), CheFacile (SoEasy; 2013), “Pop Food” (2015), D’O eat better (2016). I 2015 holdt han også foredrag på HEC Business School i Paris, blev nomineret til ambassadør for Verdensudstillingen 2015 og holdt oplæg ved World Business Forum i Milano.
D’O er ikke hans eneste forretningsbedrift. I maj 2014 så Davide Oldani Cafè dagens lys, en kaffebar i det nye område Piazza del Lusso i Malpensa lufthavn ved Milano. Ud over at have åbnet nye restauranter i Manila og Singapore har Oldani også indviet en ny D’O restaurant. Den nye D’O er en videreudviklet version af forgængeren og blev startet for, at han kan kan skabe et ‘bedre’ køkken, som kan sammenlignes med et hvilket som helst køkken, både i Italien og andre steder. Oldani fik sin første Michelin-stjerne for D’O i 2016 og hans anden i 2020. Det har betydet, at Davide Oldani for tiden er en af de 50 bedste kokke i Italien og dermed en vigtig ambassadør for italiensk mad i resten af verden.