ALT alt

Opskrift på hjemmelavet iskaffe

2-3 minutter

Når det er sommer, er der en drik, som mange  kaffedrikkere elsker at slukke tørsten med.  Iskaffe, en lækker, kold variant af kaffe. Efter at have set, hvordan man tilbereder den bedste iskaffe, så lad os gennemgå opskriften nedenfor trin for trin!

Hvad er iskaffe?

Iskaffe er uden tvivl en af de mest fornyede og populære kaffebaserede drikke med både den stærke, intense aroma fra den skønne kaffe og en dejlig afkølende effekt. Der er ikke meget, som er så forfriskende og oplivende om morgenen som et højt glas fyldt med sød og lækker iskaffe!

Først skal du bruge kaffe af god kvalitet. Valget i forhold til blend er vigtigt, men det er din egen personlige smag, som afgør det. På den ene side kan du gå efter en intenskraftig smag, som overvælder dine sanser. Men en mere bitterskarp og frisk smag er også en god mulighed. Næsten alle kvaliteter kan bruges, men mange kaffe-aficionados hævder, at mørkristet kaffe, med sin bitre og samtidig vedvarende smag, er det bedste valg. Hvis du bruger espresso , vil den få en kraftigere smag, og kaffen vil hurtigt blive blandet med isen og skabe en lækker, kold drik med det samme.

Men uanset kvaliteten af den kaffe, du vælger, kan det anbefales at brygge den aftenen før . På den måde har den stuetemperatur, når det bliver morgen. Det gør iskaffen ekstra lækker, hvis du selv maler kaffebønnerne, selvom instant kaffe også fungerer, hvis du har travlt! In questo paragrafo si fa riferimento all’estrazione a freddo (cold brew) mentre in quello prima si parla di espresso. Va rivisto quello che si vuole dire.

Sukker? Mælk? Is? De rette ingredienser

Sukker: Du kan bruge både almindeligt sukker og rørsukker, eller eventuelt en kaffesirup med en bestemt smag for at give ekstra sødme. Der kan være mange at vælge mellem, men vanilje er afgjort en af de mest populære og mest passende, selvom kanel og hasselnød afgjort også er gode.

Mælk: Mælk giver din iskaffe skum på toppen og gør den dejlig cremet! Hvis du tænker over, hvilken slags mælk du skal bruge, så kan du bruge den mælk, du har lyst til! Al mælk kan bruges og fungerer godt, men sødmælk er dog det bedste! Du kan dog også bruge mandelmælk eller kokosmælk, begge er lækre alternativer!        

Is: Når det gælder is, er der flere muligheder: knust is, mellemstore isterninger og blokke af store klumper is fungerer fint alt sammen, men det bedste er nok at lave dine egne kaffeisterninger ved at fryse drikken ned efter at have hældt den over i en isterningbakke. Det forhindrer, at du får en fortyndet drik, når du drikker den fantastiske iskaffe!

Fremgangsmåde

Her er nogle enkle trin, du skal følge for at brygge en lækker og forfriskende hjemmelavet iskaffe:

Bryg en kop kaffe på 200 ml efter egen smag.

  • Hæld den i en blender med mælk sammen med 2-3 håndfulde is og kaffesirup efter eget valg.
  • Blend, indtil drikken er dejlig jævn og skummende.
  •  Hæld den i et højt glas. Nyd den!

Du kan også blande alle ingredienserne i blenderen for at gøre den mere cremet:

  • Tilsæt is, kold mælk, espresso (til sidst for at undgå at smelte isen) – tilsæt kaffesirup, hvis det ønskes
  • Blend i 30 sekunder
  • Hæld den i et højt glas

Så nemt er det! Denne lækre, hjemmelavede iskaffe er skøn, når du trænger til noget koldt i sommervarmen!

 



Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.