Italian excellence

Vores kaffe ville ikke være så fremragende, hvis ikke den tog hensyn til miljøet. Vores nye kapsler fremstilles derfor med nul CO2-påvirkning for at give dig den bedst mulige kaffeoplevelse. 

Italian Excellence med CO₂-neutrale* kapsler

Fra i dag er alle Lavazza Firma og Blue kapsler CO₂-neutrale.* Få den unikke Lavazza kaffeoplevelse med alle aromaer og smagsnoter fra vores kaffeblandinger, nu i en fantastisk CO₂-neutral* kapsel.

 

 

De nye CO₂-neutrale* Lavazza kapsler

Vores tilgang til kulstofneutralitet begynder med reducering af udledninger i hele Lavazzas værdikæde. I 2020 begyndte vi vores rejse med at udligne direkte udledninger og opnå komplet kompensation for CO₂-udledninger.

Dette er del af vores større indsats for bæredygtighed kaldet Blend for Better. Det omfatter mange projekter, som følger FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling frem mod 2030 på 4 nøgleområder: Omsorg for miljøet, start en ren cyklus, åbn op for muligheder og oplysning skaber ændringer.

LÆS MERE

Hvad betyder det helt konkret?    

Vores tilgang til kulstofneutralitet begynder med at reducere udledninger. Da vi godt ved, at alle udledninger ikke reduceres på én gang, benytter vi hos Lavazza CO₂ -udligning på de resterende udledninger ved at støtte forskellige projekter. Vi udligner vores årlige CO₂ -udledninger i relation til den mængde Lavazza Firma- og Blue-kapsler, vi sælger. Fra 2021 er den kompenserede mængde lig med:

 318.390.659 km i bil
318.390.659 km i bil

Gennemsnitlig transport i en personbil. Gennemsnittet tager højde for interne forbrændingsmotorer og elektriske biler, forskellige bilklasser, forskellige bilstørrelser og brændstoftyper. For elektriske biler er kun medium-bilstørrelsen taget i betragtning.

 183.671 ture tur-retur New York-Paris pr. passager
183.671 ture tur-retur New York-Paris pr. passager

Tur på 5849,32 km med et langdistancefly. Belægningsgrad på 80 %.

  30.479.693 ark kopipapir fremstillet
30.479.693 ark kopipapir fremstillet

For kopipapir er 500 A4-ark taget i betragtning. 75 g/m2 gramvægt, letvægtspapir med overfladebelægning, emballage ikke taget i betragtning.

Livscyklus for produktet      

Lavazzas CO₂-neutrale* kapsler inkluderer udligning af udledninger produceret gennem hele produktets livscyklus, fra dyrkning af kaffe til enden af dets levetid, gennem alle stadier af produktion, transport og bortskaffelse.

<p>1. Forsyning af kaffe    </p>

1. Forsyning af kaffe    

Vi udligner alle udledninger relateret til mængden af kaffe, som produceres og behandles i hvert eneste trin af forsyningskæden.

<p>2. Emballage      </p>

2. Emballage      

Vi udligner udledninger relateret til alle faser i fremstillingen af emballage.

<p>3.&nbsp;Produktion</p>

3. Produktion

Vi udligner alle udledninger relateret til fremstillingsprocessen, hvor grøn kaffe omdannes til kapsler.

<p>4. Distribution    </p>

4. Distribution    

Vi udligner udledninger forbundet med distribuering af det endelige produkt, fra produktionsstedet til alle distributionscentre.

<p>5. Forbrug</p>

5. Forbrug

Vi udligner udledninger relateret til forbrug af det endelige produkt ( f.eks. energi til kaffemaskiner).

<p>6. Bortskaffelse</p>

6. Bortskaffelse

Vi udligner udledninger relateret til alle stadierne brugt til bortskaffelse af det endelige produkt

(f.eks. bortskaffelse af emballage og kaffe i overensstemmelse med hvert lands specifikke regler og operative retningslinjer).

CO₂-neutralitet* – vi er på vej 

Lavazza er af en verdens største spillere i landsbrugs- og fødevareindustrien. Derfor er produktionen af vores kvalitetskaffe en vigtig del af vores mission. Vi sigter efter at gøre det bedste vi kan for at anvende bæredygtige ressourcer, sikre gode arbejdsvilkår for kaffedyrkerne og naturligvis, reducere CO₂ -udledningerne i vores forsyningskæde. Lad os arbejde sammen for at opnå CO₂ -neutralitet*. 

 

Eksempler på udligningsprojekter udvalgt af Lavazza

Guanaré Forest Restoration Uruguay
Projektet, der er certificeret i overensstemmelse med VCS-SC-standarderne, består af genplantning af skov og genoprettelse af skadede græsarealer for at forbedre jordkvaliteten og biodiversiteten, imens kulstofbindingen øges. Projektet skaber desuden en bæredygtig træindustri, øger beskæftigelsesmulighederne og styrker den landlige økonomi i Uruguay.
Madre de Dios – Peru
Nær det ældgamle Machu Picchu, i Vilcabamba-Amboró-bevaringskorridoren, er opførelsen af en inter-oceanisk vej mellem Brasilien og Peru til fare for den tropiske regnskov og et af de mest værdifulde områder for biodiversitet i verden. Dette projekt, der er godkendt i overensstemmelse med VCS- og CCBA-standarderne, sætter ind over for den sociale trussel mod den oprindelige befolkningsgruppe og ulovlige skovhugst ved at øge overvågningen i området og etablere bæredygtige metoder til administrationen af skoven.
Kariba – Zimbabwe
Kariba er et VCS-CCBS-certificeret skovbevaringsprojekt med en enorm social indflydelse. Købet af CO₂-kreditter sikrer de oprindelige befolkningsgrupper selvstændighed og forbedrer deres trivsel. Investeringerne er rettet mod forbedring af sundhedspleje, infrastruktur, uddannelse og landbrug. I særdeleshed, i forhold til det sidste punkt, har aktiviteterne fokus på at bevare landbrug, fælleshaver, oplæring af biavlere, brandsikringsforvaltning og økoturisme, som genererer positive påvirkninger for hele regionen.
Chile Run of River
Det prisvindende Chacayes-vandstrømkraftværk, der åbnede i oktober 2011, repræsenterer det første trin i Pacific Hydros projektudvikling i Alto Cachapoal-dalen. I 2012 lykkedes det Chacayes at blive registreret til at kunne udstede og handle med CO₂-kreditter under Kyoto-protokollens mekanisme for bæredygtig udvikling. Vandstrømkraftværkerne i Coya og Pangal var Pacific Hydros første aktiver i Sydamerika i forbindelse med vores ankomst til Chile i 2002. Coya og Pangal har genereret ren og vedvarende energi til Chile i næsten 100 år.

SÅDAN ARBEJDER VI 

For os er bæredygtighed et fælles ansvar baseret på vedvarende udvikling 

<p style="color:white; text-align:center">Lavazza</p> +

Lavazza

Tror på at et sundt miljø er en universel ret og et fælles ansvar

Arbejder på at skabe forandringer til det bedre i hele forsyningskæden

Investerer i innovation for at kunne give en bedre verden videre til fremtidens generationer

Elsker voresJord og arbejder passioneret for at kunne give den en bedre fremtid

Dedikerer sig selv til hver dag at reducere klimapåvirkningen og til at fremme en cirkulær økonomi

<p style="color:white">Klimabeskyttelse</p> +

Klimabeskyttelse

Mange menneskelige aktiviteter bidrager til at øge koncentrationen af drivhusgasser i atmosfæren, hvilket bidrager til globale klimaforandringer. Effekterne af dette kan også mærkes i kaffeplantagerne, og det medfører tab af biodiversitet og fald i produktion og kvalitet, med negative konsekvenser for kaffedyrkernes leveforhold.

Målet for Lavazza er at bidrage til kampen mod klimaforandringer ved at reducere CO2-udledningerne genereret i hele koncernens værdikæde senest i 2030.

<p style="color:white">Miljømæssig bæredygtighed ved kilden<p> +

Miljømæssig bæredygtighed ved kilden

Over 125 års erfaring inden for området har lært Lavazza at fokusere initiativerne ved kilden for kaffen. Det er steder, hvor vi som koncern ved, at vi kan gøre en afgørende og langsigtet forskel ved at engagere os i og støtte de kaffeproducerende lokalsamfund.

Gennem Lavazza Foundation har Lavazza spillet en aktiv rolle i projekter med bæredygtig udvikling, som har hjulpet kaffedyrkerne. Det har gjort dem i stand til at benytte bedre dyrkningsmetoder for at reagere effektivt på påvirkningen i forhold til klimaforandringer og fremme gode praksisser for bevarelse af områder med høj naturværdi.

<p style="color:white">Bæredygtighed i design<p> +

Bæredygtighed i design

Målet for Lavazza er at garantere maksimal kaffekvalitet med minimal miljømæssig påvirkning. Dette hører under aktiviteterne for forskning og udvikling, takket være eksperimenter med og implementering af de mest innovative teknikker, fra de tidligste stadier med design og emballage, kaffemaskiner og produktionsmodeller.

Desuden efterfølges bestræbelserne efter bæredygtighed i designprincipperne forcirkulær økonomi for at forhindre affald og reducere den miljømæssige påvirkning, øge effektiviteten og reducere udledninger og produktion af affald i hele produktets livscyklus. Lavazza er inspireret af naturen, når det gælder “design for cirkularitet” og sætter sig selv det mål at optimere brugen af ressourcer, at favorisere bæredygtige og genanvendelige ressourcer samt at udvinde værdi fra produkterne ved afslutningen af deres levetid gennem genbrug, genanvendelse og komposterbarhed.

<p style="color:white">Ansvarlig brug af ressourcer</p> +

Ansvarlig brug af ressourcer

En forsyningskæde så kompleks og omfattende som er nødvendig for kaffe kræver en detaljeret strategi, som sigter mod at reducere sin påvirkning af miljøet, inklusive gennem ansvarlig brug af naturlige ressourcer, fra produktion til forbrug. Derfor har Lavazza indført tiltag med det formål at opnå maksimal energieffektivitet og bæredygtighed i forvaltningen af vand og affald.

* Lavazza bidrager til nul CO₂-påvirkning via kompensation for udledningen af dette produkt.