1927
Opvækst – fra butik til en lille virksomhed. I begyndelsen af efterkrigstidens år, skete der et boom i Torino: Fiat begyndte at lave biler ved Lingotto-fabrikken og Lavazza butik voksede til en lille virksomhed.
1927
Innovation

Luigi Lavazza SpA blev grundlagt i 1927, i Corso Giulio Cesare 65. Virksomheden bestod af Luigi Lavazza, hans kone Emilia og hans børn Maria, Mario og Giuseppe, kendt som Beppe. De dannede Luigi Lavazza-virksomheden, med en kapital på 1,5 millioner lira. Efter denne start begyndte erobringen af provinsen med en flåde af biler og et salgsnetværk. Det er en fornøjelse at fremhæve de vigtige roller de to kvinder, Emilia og Maria, spillede, blandt i alt fem stiftende medlemmer.

Produkt

Det var i disse år, at Lavazza implementerede Pergamin: emballage bestående af to lag papirer, der bevarer al smagen af kaffe. Dette gjorde det muligt for familier at købe større mængder af deres kaffeblanding og opbevare den flere dage derhjemme. Det var det første skridt på vejen mod Lavazzas emballage, som vi stadig ser i butikkerne i dag.

Kommunikation

Firmanavnet – Luigi Lavazza – ses i hæftet om “Concorso del Leone”-figursamlingen (1937) sammen med dem fra andre virksomheder, der også var involveret i kampagnen.

Fortsæt rejsen
1947