Business
FOOD SERVICE-LØSNINGER
@ARBEJDSLØSNINGER
alt alt

DE MANGE ANSIGTER I KAFFENS VERDEN

Coffee Sapiens går i dybden med kaffens verden i håbet om, at forståelse vil skabe innovation

Af Lavazza Team 3 minutter

Fra starten da den indflydelsesrige og innovative spanske chefkok Ferran Adrià grundlagde elBulli Foundation i 2015, var hans mål at udgive en encyklopædi over den vestlige verdens gastronomiske traditioner baseret på Sapiens-metodikken, en metodik, som gør, at vi organiserer viden om et bestemt emne med en historisk, socialpolitisk og socialkulturel tilgang.

Interessante fakta: Sapiens, et latinsk ord, som betyder "en der ved".

BULLIPEDIA-ENCYKLOPÆDIEN

Mens Adrià brugte det meste af sin tid på research inden for madverdenen, gik han i gang med at skrive værket, som i dag kaldes Bullipedia. Denne encyklopædi bestående af mange bøger, skildrer den vestlige verdens gastronomi og involverer eksperter fra forskellige discipliner, som søger at skabe innovation. De tre første bind i encyklopædien handler om vin, drinks og cocktails, og der er også et helt bind om kaffens oprindelse og kulturen omkring kaffe. 


 

ET STUDIE I KAFFE

Dette bind, med titlen Coffee Sapiens, skildrer Adriàs 20 år lange rejse med Lavazza, som inspirerede ham til at analysere kaffe set med det, han kalder for Sapiens-metoden. Takket være historier skrevet af researchere, forskere, og videnskabsfolk beskriver bindet Coffee Sapiens i Bullipedia-encyklopædien de fascinerende kompleksiteter ved kaffe i alle dens former og udtryk.

Coffee Sapiens er skrevet i samarbejde med universitetet i Pollenzo og har som mål at skildre og forstå kaffe, som meget mere end det, der er i koppen. Her fortælles dybdegående om oprindelsen og historien bag kaffe og dens mange ansigter: hvor den opstod, hvad den er blevet til, hvad den betyder for vestlig kultur, og hvorfor den bør respekteres.

HVAD ER KAFFE EGENTLIG?

Bindet skildrer fire hovedtemaer: kaffe som uforarbejdet produkt (planten); kaffe som produkt udviklet af mennesket (fra bønner til malet kaffe), kaffe som en ingrediens inden for gastronomi (fra råprodukt til drik) og kaffe som en gastronomisk oplevelse (med fokus på aktiviteten på en kaffebar). Bindet om Coffee Sapiens er desuden delt ind i 14 kapitler, som går i dybden med de fire hovedtemaer. 

Uanset om man er entusiast, nybegynder eller ekspert inden for kaffens verden, så er bogen skrevet for at give en dybere forståelse af emnet kaffe og udvide folks perspektiv på, hvad kaffe betyder for verden i dag.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.

Opdateringer og kampagner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for opdateringer og særlige kampagner.