Business
FOOD SERVICE-LØSNINGER
@ARBEJDSLØSNINGER
ALT ALT

FORSTÅ DEN ITALIENSKE KAFFEKULTUR

Kaffe er en integreret del af italiensk kultur, både i hjemmet og på arbejdet

Af Lavazza Team 3 minutter

Kaffe er en anledning til et behageligt, helligt øjeblik, et øjebliks ro i en travl verden: et rum hvor mennesker kan få en pause til at tænke, snakke sammen og ofte skabe noget.

En kaffepause er en uvurderlig, daglig vane, et vigtigt ritual, som bringer mennesker sammen og bidrager til socialt liv, især på arbejdspladser og uddannelsessteder.

HVAD KAFFE BETYDER FOR ITALIENERE

Kaffe er en integreret del af italiensk kultur. Studier viser, at italienerne i gennemsnit indtager 5,6 kg kaffe pr. person om året, og det svarer til cirka 8 millioner poser kaffe, som importeres til Italien hvert år.

Med opfindelsen af tilberedningsmetoderne for espresso og mokka blev måden at tilberede og drikke kaffe på komplet revolutioneret i Italien.

Espressomaskinen er den mest almindelige tilberedningsmåde på barer, restauranter og arbejdspladser over hele Italien, fordi den er designet til at lave kaffe på kortere tid på offentlige steder. Men de fleste italienere foretrækker at bruge en mokkakande derhjemme.

 

 

ITALIENSKE KAFFETRADITIONER

For de fleste, hvis ikke alle, italienere, er en espresso noget helligt. Nogle steder bestiller man bare en kop "kaffe”, men i Italien bestiller man en espresso.

Ordet "espresso" betyder "lavet på stedet". Den serveres som regel i en lille espressokop og drikkes på nogle få sekunder i to eller tre slurke. I Italien drikker folk espresso i løbet af hele dagen for at tage en kort pause, som regel ved baren eller direkte ved kaffemaskinen.

En anden populær og elsket kaffedrik i Italien er cappuccinoen, der traditionelt indtages til morgenmaden og som regel er ledsaget af lidt bagværk, for eksempel en croissant.

ITALIENSK KAFFERISTNING

I Tyskland, Østrig og Holland foretrækker folk en medium ristning. Men i Frankrig, Spanien og Italien foretrækker folk en mørk ristning.

Ristningen er processen med varmebehandling af de rå kaffebønner, der frigiver deres fylde, smag og aroma. Under denne proces får kaffebønnerne deres karakteristiske brune farve, de mister vægt, får større volumen, mister fugt, og fremfor alt så får de aroma. Det giver en kaffeblend, som udtrykker alle sanselige egenskaber.

Kafferistning kræver ofte meget lang tid og kan være ret kompliceret. Når man prøver at finde den gode balance ved ristningen, skal man huske, at lavere temperaturer har tendens til at fremhæve syrligheden i kaffebønnerne, og højere temperaturer fremhæver den bitre smag. Arabica-kaffe for eksempel, som står for to tredjedele af verdens kaffeproduktion, er ofte en medium ristet blend med meget aroma, sødme og en anelse syrlighed.

INDFLYDELSEN AF ITALIENSK KAFFE

Italiens omfattende research omkring kaffe, samt det ekstraordinære udvalg af opskrifter og tilberedninger, har gjort landet til en af de vigtigste og mest indflydelsesrige kaffenationer i verden.

Når det er sagt, så dyrkes eller høstes der ikke kaffebønner i Italien, fordi det meste af landet ikke har de rette forhold for dyrkning af kaffeplanter, og i de fleste regioner ville det være ret dyrt at gøre det.

Men alligevel er det den italienske kaffekultur, som har gjort denne råvare til det, den er i dag: en af verdens mest populære drikke.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.

Opdateringer og kampagner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for opdateringer og særlige kampagner.