Business
FOOD SERVICE-LØSNINGER
@ARBEJDSLØSNINGER
alt alt

KAFA: EN ÆGTE KAFFESPECIALITET

Den fascinerende historie om en eksklusiv og sjælden kaffe-blend med eksotisk oprindelse.

Af Lavazza Team 2 minutter

Kafa er en af de fineste typer kaffe i verden, som stammer fra den regnskovene i Etiopien, der hvor historien om Arabica-kaffe begyndte.

Kafa stammer fra den første plante, hvorfra alle andre kaffesorter kommer fra, og siden den første plante opstod for mange århundreder siden, er mange flere vokset op spontant – eller det siges i al fald.

Gennem generationer har lokalsamfund i denne region videregivet hemmelighederne om, hvordan man bedst bevarer Kafa-planter og høster deres frugter. For eksempel høstes de kun ved håndkraft, og man udvælger omhyggeligt de rå bær, som så tørres på naturlig vis i solen.

 

 

HVOR STAMMER NAVNET KAFA FRA?


 

 

Af de mange historier der findes i verden om kaffe, er en af de mest populære og fascinerende den om en ung hyrde ved navn Kaldi, som boede i området Kaffa omkring år 850.

Ifølge legenden opdagede Kaldi kaffebønnernes virkning på grund af sine geder. Han så, at de efter at have spist nogle røde bær, opførte sig underligt og var meget energiske og ophidsede. Kaldi prøvede selv at spise nogle bær, og det samme gjorde en nysgerrig munk, der kom forbi. Begge blev begejstrede for virkningen af de røde bær.

Denne opdagelse startede en ny tradition, som er fortsat gennem generationer og har bredt sig til hele verden. Fra den tid begyndte munke i området kaldet Arabia Felix at lave drikke med kaffebær for at opnå den fantastiske virkning.

 

 

HVAD ER SÅ SPECIELT VED KAFA?

Kafa er et eksklusivt og sjældent kaffe-blend. En markant, langvarig og kraftig kaffeoplevelse for dem, der ønsker en blanding, som er anderledes og ret speciel: perfekt til ægte kaffekendere. Den langsomme ristning bevarer smagsegenskaberne, og det er hemmeligheden bag den perfekte balance mellem dens karakteristiske aroma, smag og fylde.

Kafa-kaffe, både som plante og drik, siges at stamme fra området Kaffa i Etiopien, hvor der for tiden er mellem 6000 og 10.000 variationer af Kafa-kaffeplanten.

Faktisk var Etiopien udgangspunktet for Coffee Sapiens’ rejse ud i verden. Coffee Sapiens er en undersøgelse skrevet af kokken Ferran Adrià, i samarbejde med Lavazza og universitetet i Pollenzo, Italien, som gik i dybden med de mange historier om kaffe, med håbet om at forståelse af kaffens historie kunne skabe innovation.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.

Opdateringer og kampagner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for opdateringer og særlige kampagner.