Caffe Leccese er farvet og sødet med sød mandelmælk og er en forfriskende bryg til varme sommerdage. Samtidig betragtes den af lokalbefolkningen som et ritual.
Alt du behøver for at lave Caffe Leccese derhjemme er en mokkakande eller espressomaskine til klassisk italiensk kaffe og mandelmælkssirup sammen med et glas, en ske og is. Du vil se, at hele tilberedningen er hurtig og nem!
Her er de ingredienser , du skal bruge for at færdiggøre denne opskrift (til en portion):
- En lang espresso eller 50 ml Moka-kaffe
- 10 gram mandelsirup
- 2-3 isterninger
Når du bestiller en Caffe Leccese på en bar eller café, modtager du en kop varm espresso og et separat glas indeholdende cirka to centimeter sirup og to til tre isterninger.
Kaffen skal være friskbrygget, varm espresso. Det eneste, du skal gøre, er at hælde din kaffe i glasset for at afkøle den og gøre den sød, lige før du rammes af den intense og lækre smag af apuliske mandler, der smelter sammen med den ristede aroma af espresso.
Når du forbereder din Caffè Leccese derhjemme, er her instruktionerne, du skal følge:
- Lav espressoen, eller fyld din mokakande med vand ved stuetemperatur, og anbring filteret.
- Fyld den med formalet kaffe, fordel den jævnt og spænd derefter den øverste del.
- Overfør din mokkakande til et komfur med mellem-lav varme, og lad låget stå åbent, mens du venter på, at væsken fosser ud af pumpen.
- Hæld mandelmælksiruppen i et glas, og tilsæt isterningerne.
- Når al kaffen er ude, omrøres den med en tsk. og hældes i glasset.
- Bland godt, og nip langsomt til din Ceffè Leccese, mens du nyder den!
Det er ingen hemmelighed: Kombinationen af kaffe og mandler er ekstremt lækker ... prøv det selv!