ALT alt

Sådan laver du kaffe med en mokkakande

Lær, hvordan du laver perfekt, italiensk kaffe med den ikoniske mokkakande.

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Mokkakanden er måske det mest udbredte køkkenredskab i italienske køkkener og et symbol på et typisk produkt fra Italien.

Mokkakanden er en kaffekande designet af Alfonso Bialetti i 1933, og siden da er der blevet produceret mere end 105 millioner af dem. Dette italienske designobjekt er berømt i hele verden og kan for øjeblikket ses i den permanente udstilling på Triennale Design Museum i Milano og MoMA i New York.

Mokkakanden har fået ændret formen en anelse over årene, men har altid haft sin typiske ottekantede form i aluminium, som er patentbeskyttet og et af de karakteristiske og originale træk ved produktet. I dag er mokkakanden kendt over hele verden som et italiensk ikon.

HVOR KOMMER NAVNET FRA?

Navnet mokka stammer fra havnebyen Mokha, i Yemen, hvorfra skibe læsset med kaffe sejlede af sted mod Vesten. I århundreder var Yemen et af de første og mest kendte områder med kaffeproduktion, især af fin arabisk kvalitet.

Den fungerer på en enkel måde og er perfekt til husholdningsbrug. Der er nogle enkle, men fundamentale tips til at bruge den på perfekt vis og holde den i god stand: Se alle tips til at opleve magien ved kaffe!

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.