iskaffe iskaffe

Sådan laver du den bedste iskaffe

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Kaffe er en af verdens mest populære drikke. Den kan drikkes året rundt, menom sommeren er iskaffe fantastisk. Lad os sammen finde ud af mere.

HVAD ER ISKAFFE?

Iskaffe er uden tvivl en af de mest værdsatte drikkevarer i verden, da den kombinerer kaffens aroma og smag med en note af forfriskende fornøjelse. For mange mennesker er der ingen bedre måde at starte dagen på, end ved at vågne op og tilberede en kop lækker og smagfuld personlig iskaffe, som kan konkurrere med kvaliteten på et cafeteria. Få ting kan være så kølende og genopfriskende som et stort, højt glas fyldt med let sød, iskaffe!

SÅDAN LAVER DU ISKAFFE TRIN FOR TRIN

Lad os se på, hvordan man tilbereder den bedste iskaffe! Først, skal du bruge højkvalitetskaffe. Valget af den blend, som du vil bruge, er vigtigt og er et spørgsmål om din personlige smag. Nogle foretrækker en mere kraftig og fyldig smag, mens andre kan lide at vågne op med et strejf af aromaticitet. Nogle mener, at mørk, ristet kaffe er perfekt til denne opskrift. Brug derfor gerne din yndlingskaffe, da næsten alle kvaliteter fungerer fint! Du kan også bruge koffeinfri kaffe, hvilket gør det muligt at tilberede en iskaffe uden koffein.

Det er bedre at tilberede din kaffe aftenen før med kaffebønner af høj kvalitet. Den bedste metode til at tilberede en lækker kold bryg består i at lade dit kaffepulver trække natten over i vand ved stuetemperatur. Koldt vand vil langsomt udvinde kun de bedste nuancer i din kaffe, hvilket giver en fyldig og afbalanceret drik uden bitterhed og skarpe noter. Tips til nem hjemmetilberedning Tilsæt 100 g formalet kaffe og 600 ml koldt vand til en stor stempelkande-cafetiere. Tildæk, og lad det trække i ca. 10-12 timer. Når den er klar, skal du sætte stemplet på cafetieren og forsigtigt presse for at adskille grumset fra drikken. Hæld drikken i en flaske og opbevar den i køleskabet i højst en uge. Den kolde bryg, der er resultatet af dette, er et koncentrat, der skal fortyndes med 1 eller 2 dele vand, alt efter hvad du foretrækker.

Ellers kan du, hvis du leder efter smarte kafferedskaber, også bruge vanddrypsystemet til at tilberede en drikkeklar kold bryg. Efter cirka tre timers kold nedsivning kan du nyde et delikat glas iskaffe, der slukker tørsten! Se videoen i linket for at finde ud af, hvordan det fungerer. 

Hvis du har dine egne kaffekværne, føler dig særlig vovet og virkelig ønsker at gøre din kop så velsmagende som muligt, kan du bruge hele bønner og male dem selv. Du spekulerer måske på, om formalede kaffebønner er det bedste valg. Altså, de smager bedre, selvom der ikke er noget galt med at bruge filtermalet kaffe.

Du bestemmer selv, om der skal sukker og mælk i. Du kan bruge almindeligt granuleret sukker eller brun farin, mens almindelig eller aromatiseret sukkersirup er en anden mulighed. Vi foreslår sirup med passende smage såsom vanilje, kanel eller hasselnød, da granuleret sukker ikke opløses, når det puttes direkte i din iskaffe. Alt efter din præference, din smag og dine behov fungerer enhver form for mælk godt! Du kan tilføje almindelig mælk, helst sødmælk, men også mandel- eller kokosmælk, hvilket kan gøre din iskaffe rigtig lækker. Du kan overveje et par tilføjelser og til sidst inkludere et par teskefulde fløde eller en dejlig skefuld is.

Hvilken type is bør du bruge til din iskaffe? Det er vigtigt at vælge den bedst egnede! Der findes et par muligheder her, eksempelvis knust is, mellemstore isterninger– det er det, folk normalt har ved hånden i deres fryser – eller store stykker is, som er velegnede når du skal til at nyde din iskaffe udenfor efter tilberedningen, da de smelter langsommere. En anden ting, du kan gøre, er at lave dine egne kaffeisterninger, ved blot at afkøle noget kaffe efter at have hældt det i en isbakke og frosset det ned. De vil forhindre dig i at opleve en udvandende effekt.

Nu skal du blot fylde et højt glas – det bedste valg – med is til kanten og hælde din kaffe i glasset, så den næsten når op til toppen. Hæld derefter mælk og sukker i, hvis du har lyst.

Øjeblikket, hvor hvirvlerne af væsker vil smelte sammen og synke til bunds, er helt dit. Bland det sammen, og nyd.

DERHJEMME? JA, DET ER MULIGT

Som du kan se, er en hjemmelavet iskaffe nem at lave, da opskriften på den er enkel og ret hurtig at forstå. Efter at have øvet et stykke tid, kan du springe køen over til cafeterierne, mens du nyder en velsmagende iskaffe derhjemme til en fjerdedel af prisen!


Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.