sådan rengør du en kaffemaskine sådan rengør du en kaffemaskine

Sådan rengør du din kaffemaskine

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Kaffe udgør et hverdagsritual for utallige kaffeelskere og -forbrugere, både i Italien og over hele verden. Selvom mokkakanden stadig er en favorit og den mest udbredte bryggemetode, i hvert fald på tværs af Italien, vælger flere og flere at tilberede deres kaffe ved hjælp af en espresso-kaffemaskine. Den vælges ofte på grund af dens alsidighed og nemhed, men vigtigheden af regelmæssig rengøring undervurderes ofte.

I denne artikel skal vi til at se på et par forslag, der vil gøre din vedligeholdelse mere effektiv, ud over faktisk at evaluere, hvordan du effektivt rengør din kaffemaskine derhjemme med og uden eddike.

Lad os rengøre din kaffemaskine MED eddike!

Før du begynder, er der noget du bør overveje! Tjek din kaffemaskines manual for at sikre dig, at rengøring med eddike anbefales af producenten. Visse brands ikke anbefaler ikke dette, da nogle af maskindelene er lavet af metal. Følgende fremgangsmåde er brugbar til af afkalke din kaffemaskine, og er i stand til at fjerne mineralophobning. Her er et par redskaber, du skal bruge:

Brugsanvisning:

 • Tøm din kaffemaskine ved at skille dens dele ad, og rengør derefter karaflen, bryggekurven og det permanente filter med varmt sæbevand.
 • Bland lige dele hvid eddike og vand. Alternativt kan du tilsætte eddike direkte i maskinen, efterfulgt af vand.
 • Fyld din vandbeholder med din vand- og eddikeblanding. Hvis du bruger papirfiltre, er det desuden her, du skal placere et i filterkurven.
 • Lad din kaffemaskine køre gennem en halv drypcyklus, og stop den derefter for at lade blandingen sidde i både beholderen og vandkanalen. Lad det stå i en halv til en hel time.
 • Genoptag brygcyklussen, og lad blandingen blive helt færdig med at løbe gennem din kaffemaskine. Hæld blandingen fra karaflen ud, og erstat papirfilteret, hvis du bruger et.
 • Du kan gentage dette punkt med at køre hvid eddike gennem din kaffemaskine en eller to gange, før du skyller den med vand. Tid til at fylde vandkammeret op med rent vand. Kør det derefter gennem hele systemet med en fuld brygcyklus, og skil dig derefter af med vandet, og – stadig hvis det er relevant – erstat papirfilteret. Lad din kaffemaskine køle ned, og vælg derefter endnu en fuld brygcyklus, denne gang med vand.
 • Det eneste, der er tilbage, er at rengøre karaflen og bryggekurven med lidt varmt og sæbeholdigt vand. Derudover kan en udskiftning af vandfilteret også være en god idé, hvis din brygger har et.

Til sidst skal du pudse ydersiden af din kaffemaskine med en fugtig, blød klud.

Lad os rengøre din kaffemaskine UDEN eddike!

I dette tilfælde er det eneste, du skal gøre, at følge denne vejledning, som hjælper dig med at fjerne rester og kalk kun ved hjælp af vand og opvaskemiddel.

 • Fjern din kaffemaskines bryggekurv, og smid kaffegrumset samt alle engangs- eller permanente papirfiltre ud.
 • Fyld din håndvask eller en stor beholder delvist med varmt vand.
 • Tilsæt opvaskemiddel, og brug derefter et anerkendt brand til at fjerne olie.
 • Læg din bryggekurv og dit permanente filter – hvis du har et – i blød i det varme sæbevand, og vask dem grundigt med en blød klud eller svamp for at fjerne resterende kaffegrums eller olierester.
 • Smid alle rester ud, skyl din karaffel i varmt vand, og vask den på samme måde.
 • Skyl din bryggekurv, det permanente filter og karaflen i varmt vand, og tør dem derefter med en tør klud, før du stiller dem til tørre.
 • Brug en blød klud dyppet i sæbevandet til aftørring
 • af alle resterende dele på din kaffemaskine for at fjerne alle rester. Fugt derefter en klud i frisk vand for at fjerne alle sæberester.
 • Du kan nu samle din kaffemaskine , og begynde at bruge den igen.

 
Her er et par råd og tips, der hjælper dig med at lave din kaffe på den bedste måde, så du undgår bitter smag og får en endnu bedre bryggeoplevelse dag efter dag! Bortset fra det, vi forslog i de foregående afsnit, anbefaler vi på det kraftigste at prøve en afkalkningsvæske. Det er et pålideligt produkt, der kan forlænge din kaffemaskines levetid, hvilket giver dig mulighed for med sikkerhed at nyde din dejlige, daglige kop. Kaffemaskiner fortjener altid de bedste rengøringsprodukter, der er tilgængelige.

For de bedste resultater anbefaler vi, at du bruger et afkalkningsprodukt, og at du følger den korrekte vejledning til hver kaffemaskinemodel. Her vil du finde et par simple vejledninger til rengøring og afkalkning af nogle af vores mest populære kaffemaskiner:

Afkalkningsvejledning til Desea

Afkalkningsvejledning til Voicy

Afkalkningsvejledning til Smeg

Afkalkningsvejledning til Jolie


Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.