ALT alt

Lavazza-kalenderen 2019 af Ami Vitale

En 12-måneders rejse ud for at genopdage naturen med al sin skønhed og styrke

Af Lavazza Team 3 minutter

“I begyndelsen var fotografi min billet til at møde mennesker,  at lære og opleve nye kulturer. Nu er det mere end blot et en billet. Det er et redskab til at skabe opmærksomhed og forståelse mellem kulturer, fællesskaber og lande; et redskab til at skabe en følelse af  fællesskab i den verden, som vi alle deler”.

Med disse ord beskriver Ami Vitale, hvad fotografi betyder for hende: en måde at skabe kontakt med verden på og dele den.

Som Nikon-ambassadør og fotograf for National Geographic er Ami den kreative skaber bag ‘Good to Earth’, Lavazza-kalenderen 2019


I sin professionelle karriere som kunstner har Ami arbejdet som fotograf, skribent og instruktør. Hun har rejst i mere end 100 lande, hvor hun har oplevet uroligheder og vold. Men på mange af sine rejser har hun også oplevet en surrealistisk skønhed og den tydeligt styrke ved den menneskelige ånd. Hun har boet i mudderhytter og i krigszoner, bekæmpet malaria og taget fotos til en meget omtalt historie om transporten og frigivelsen af en af klodens sidste hvide næsehorn.

I 2009 besluttede Ami at fokusere sin opmærksomhed på verdens miljøproblemer. I dag har naturen og miljøet, som omgiver hende, hendes største interesse. Hun har modtaget seks priser ved World Press Photos og vundet førstepræmien i 2018 for sin historie for National Geographic Magazine om et lokalsamfund i Kenya, som beskytter elefanter.   

Ami var også med til at grundlægge Ripple Effect Images, en organisation af kendte, kvindelige videnskabsfolk, forfattere, fotografer og filminstruktører, som arbejder sammen om at skabe effektfulde historier, som beskriver kvinders liv og problemer i udviklingslandene og de programmer, som kan hjælpe dem.

GOOD TO EARTH: LAVAZZA-KALENDEREN 2019

“Good to Earth” står for den varme følelse, man får, når kigger gennem Lavazza-kalenderen for 2019. Et projekt, som fokuserer på Lavazzas engagement i miljøproblemer. Den rummer en række positive historier, beskriver etisk  adfærd og er skabt med hjælp fra seks “naturkunstnere”: Saype, Mantra, Millo, Gerada, Gomez og Hula. Og det er her FN’s miljøprogram kommer ind i billedet, et partnerskab med Lavazza baseret på seks projekter inden for blandt andet genplantning af skov, beskyttelse af biodiversitet og omdannelse af industriområder til grønne områder. Tolv historier, som beviser, at der stadig findes godhed på Jorden.


“Jeg elsker dette projekt, især fordi det handler om samarbejde. Det handler om forskellige perspektiver. Fordi forskellige perspektiver viser os vejen frem. Vi finder løsninger ud fra forskellige synspunkter, fra forskellige slags idéer ...” siger Ami Vitale, når man spørger hende om dette projekt.

Fotografen tror på, at der stadig findes en måde at leve med naturen på , som får mennesker til at føle sig som en del af den, ikke adskilt fra den. Det er muligt at leve i en bedre verden, og hvordan vi opnår det, er kun op til os

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.