Beirut – Libanon
Beirut: Én by, en verden af kaffe

I Beirut, en kosmopolitisk, vestlig by, serveres kaffe på enhver tænkelig måde: fra arabisk-beduiner afkog til tyrkiske infusioner, krydret kaffe og amerikansk kaffe, espresso og hvid kaffe (som ikke indeholder kaffe og er for alle, der er intolerant over for koffein). Langt uden for byerne har de enkelte samfunds traditioner overlevet, såsom den bizarre kaffe, der fås ved at riste agern eller den sydamerikanske partnerinfusion, der blev importeret af emigranter på deres hjemrejse fra Brasilien. Mens historiske caféer ikke længere eksisterer i Beirut, der er blevet genopbygget adskillige gange efter konflikterne (bortset fra Gemmayzeh Café, hvor kunstnere, intellektuelle og ældre backgammonspillere plejede at samles), er der i Tripoli nogle eksempler på populære gammeldags caféer, der har overlevet, hvor tyrkisk kaffe drikkes i skyer af hookah-røg. Street kaffe-forhandlere tilbyder forskellige forbipasserende tyrkisk kaffe tilberedt i farverige, mobile køkkener, eller western-stil kaffe fra espressomaskiner, der er monteret på trehjulede cykler og vogne eller kaffe efter striks arabisk tradition, der hældes fra store metalkander med indbyggede varmeapparater på deres base.

Opskrifterne
Hvid kaffe
Hvid kaffe
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
4 teskefulde naturlig appelsinblomstvand
4 espressokopper kildevand
sukker eller honning efter smag
Forberedelse

Kog vandet i en kande, tilsæt sukker eller honning, mens det er varmt og rør rundt for at opløse. Separat, hæld appelsinblomstvand i espressokopper og fyld dem til randen med det sødede vand. Servér den varme drink ved slutningen af et måltid og før sengetid for en lindrende virkning.


Mouhallabieh
Flan af appelsinblomstvand
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
1 liter sødmælk
4 spiseskefulde rismel
150 g sukker
100 g Aleppo pistacienødder, pillede og usaltet
2 spiseskefulde naturlig appelsinblomstvand
Forberedelse

Opvarm mælken i en gryde. Separat, opløs rismelet i lidt koldt mælk, og hæld dernæst indholdet i kedlen; pisk omhyggeligt og fortsæt tilberedningen, indtil blandingen begynder at blive tykkere og sætter sig. På dette tidspunkt, tilsæt sukkeret og rør godt rundt, indtil det er helt opløst. Når blandingen begynder at tykne, tilføjes appelsinblomstvand, og der røres en sidste gang, lige før det hældes på forme. Afslut med et drys af hakkede pistacienødder og servér drikken afkølet som en dessert.