ALT ALT

Coffee Design: mødet mellem kunst og kaffe

Find nye måder at nyde espresso på sammen med Lavazza

Af Lavazza Team 2-3 minutter

Coffee Design er kaffe, som møder kreativitet, og der åbner sig en verden af overraskende smagskombinationer.

Faktisk eksisterede den slet ikke, indtil nogle for nogle få år siden hvor Lavazza transformerede Coffee Design til en kunstart. Selv smagen af en cappuccino eller espresso er beriget med overraskende aromaer og smage.

Vores idéer opstår i et laboratorium i vores Training Center, der er fuldt dedikeret til Coffee Design. Her skaber vi innovative produkter, eksperimenterer med nye kombinationer af smage og designværktøjer til tilberedning og servering af kaffe.

Udgangspunktet for alle disse fantastiske kreationer? Lavazzas innovation og erfaring.

OPSKRIFTER

TIRAMISU 2,0

En tiramisu, hvor de klassiske råvarers roller vendes på hovedet. Kiksen er nu et kakaoark, kaffen er som luft, fremstillet ved en kold infusion, og mascarponen spiller en lettere rolle. Lag på lag, så teksturernes lethed balanceres af ingrediensernes smag, og desserten toppes med et drys malet kaffe.

CONSISTENZE AL CAFFÈ

Det vigtige ved opskriften er den flydende kaffe i midten, som opnås gennem Ferran Adriàs proces med omvendt sfærificering. Bunden er en saltet kaffecrumble, hvor kaffesfæren er omsluttet af hvid chokolade og kaffefløde. Når den skæres, opdager du en sød overraskelse af strukturer og smag.

MÆLKESUPPE

Denne mælkesuppe, med nogle få simple ingredienser, trækker på en kraftig inspiration fra fortiden og landlige traditioner. Den karamelliserede brødbund passer perfekt til kaffeganache og serveres i en fløjlsblød mælkecreme, krydret med malet tyrkisk kaffe.

KAFFENUBES

Disse tre små, sprøde marengs blev skabt ved hjælp af Lavazzas instantkaffe (en opløselig højkvalitetskaffe). De serveres til den klassiske espressokop og omdanner en almindelig espresso til en oplevelse af Lavazzas ægte Coffee Design.

KARAMELLISERET GELÉ AF LORETTA FANELLA

Som en hyldest til kaffeverdenen blev denne karamelliserede gelé med dens særlige krystalliserede struktur og kolde bryg (beriget iskaffe) præsenteret ved 2015-udgaven af Identita Golose. Den bærer den store internationale gourmetkonditor Loretta Fanellas signatur.

PAN DE CAFÈ BY R. TOIX

Vandbakkelse med kaffe og en særlig smag og smøragtig, duftende konsistens passer perfekt til søde og delikate lækkerier. Ideel til brunch og en kontinental morgenmad. En sublim smagsoplevelse med orangemarmelade og foie gras.

TERRAIN DE CAFÉ

Terrain de café, en kreativ idé udviklet af Lavazza Training Center, er en hyldest til den mest prestigefyldte tennisturnering spillet på grus. En hasselnøddecreme overhældt med kaffe, og dens orange farve er en hyldest til Roland Garros grusbane. Kaffelaget er fremstillet ved at lave en ny velsmagende crumble, hvor 30 % af dejen er fremstillet af udvundet kaffegrums. Tennisbolden midt på banen er intet mindre end hasselnøddepraline med hvid chokolade og citron af G. Gobino. Gobino.

KAFFEPERLAGE

Dette produkt genskaber  macchiato-kaffe som en espresso-gele med flødeperler. Perlerne er skabt med en kaviarskål, der ved hjælp af fløde frigiver produktet i en nitrogenmaskine. Den lave temperatur (-196 °C) omdanner fløden til små hvide flødeperler, hvis smag og tekstur er den perfekte magiske kontrast til kaffe-geléen. Det er en kreativ nyskabt macchiato, hvor espressoen er en blød gelé. Den flydende nitrogen transformerer den flydende fløde til iskolde perler, der fuldender opskriften med en skøn kontrast af konsistenser og temperaturer.

COFFEETAIL N°50

Coffeetail n. 50 har fået sit navn efter den seneste udgave af 50 Best in London og er en cocktail baseret på Lavazza-Kafa-kaffe udtrukket koldt i 12 timer (koldbrygget) med tilføjelse af Havana Club og citronskal. Resultatet minder om den klassiske Cuba Libre serveret i et lille gennemsigtigt glas efter “syltetøjsglas”-trenden!

VÆRKTØJER

CUCCHIAINO ÈSPESSO

Denne perforerede ske er lavet af den spanske designer Toni Segarra specifikt til Èspesso, den første faste kaffe i historien. Hullet i midten understreger Èspessos faste tekstur.

BICCHIERE PASSION>ME

Passion>Me-glasset, designet af Claudio Caramel og patenteret af Lavazza, er en cocktailshaker, der kombinerer det traditionelle udstyrs funktion med et fantasifuldt udseende. Passion>Me-cocktailen serveres med dens grundlæggende ingredienser allerede blandet i glasset, mens låget med espressokaffe er placeret på hovedet oven på den. Forbrugeren skal tilføje kaffen til de øvrige ingredienser og ryste den som en bartender..

DOBBELT KOP

Dobbelt kop er patenteret af Lavazza og inspireret af den oprindelige Wienerkaffe, hvor fløde og kaffe blev serveret separat. Dobbelt Kop samler konceptet at smage på to produkter, som har forskellig tekstur og temperatur i en enkelt kop, ligesom ved Tandem espresso- og Tandem cappuccino-specialiteterne.

CUOR DI CREMA CAPPUCCINOMASKINE

Som et højdepunkt i kaffekulturen i alle dens former stammer Cuor di Crema-cappuccinomaskinen fra et samarbejde mellem teamet hos Lavazza Training Center og Equipment Business Unit. Cuor di Crema er patenteret af Lavazza og gør det nemt at lave ikke kun hjemmelavet cappuccino, men også mange andre lækre, traditionelle italienske varme og kolde drikke.

ESPOON

En enkel og fremragende idé om at røre sukker i din kaffe uden at bryde cremen på toppen og bevare den fulde aroma af espressoen. Espoon er en unik ske med et hul i midten, skabt for Lavazza af Davide Oldani, en af verdens mest kendte kokke og designere. Når Espoon kommer i kontakt med espressocreme, skærer Espoon forsigtigt gennem det og forhindrer aromaen i at sprede sig samtidig med, at den forhindrer kaffen i at køle for hurtigt af, som det sker med traditionelle skeer.

KAFFEKØLER

Et innovativt værktøj, der bruges til at tilberede iskaffen Geloespresso, og en ny måde at nyde klassisk kold kaffe på. I denne beholder, patenteret af Lavazza, hælder du først isen i og derefter den dampende varme espresso og smager til med sukker. På et par sekunder nedsiver isen, og kaffen når det ønskede niveau af friskhed og flyder derefter ned i glasset gennem et kalibreret hul i bunden. Et magisk trick, der er lige så enkelt, som det er sofistikeret. Nydes bedst gennem en gennemsigtig kaffekøler.

MULTIMIKSER

Gennem en stræben efter innovative løsninger kommer den nye og eksklusive multimikser. Den er udviklet og patenteret af Lavazza Training Center og Equipment Business Unit, og multimikseren kan bruges til at lave alle vores unikke espresso-specialiteter samt andre varme og kolde drikke, hurtigt og perfekt. Med den kan man tilberede mælk til cappuccino og varm kakao, kaffeshakes og andre innovative opskrifter. Med sine forskellige funktioner kan den bruges til fremstilling af op til 4 serveringer. Et autentisk multi-drik-system, der, trods sin kompakte størrelse, samler alt det udstyr, der hyppigst anvendes i caféer, i et enkelt værktøj.

ECUP

Efter den perforerede Espoon udviklede teamet hos Training Center og Davide Oldani vores Ecup: et strømlinet, elegant bæger med en stejlt vinklet side, der gør det muligt for espressoen at glide ned i en jævn bevægelse fra maskinens studs. Den har et specielt luftkammer, der isolerer kaffen for at forhindre skoldning, mens to små fordybninger på siden af koppen giver plads til fingrene. Med en Ecup glider espressoen gradvist ned i koppen, så cremen er intakt, og bønnernes smag og aromaen bevares til fulde.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.