alt alt

Lavazza-kalenderen 1997 af Albert Watson

Af Lavazza Team 3 minutter

KUNSTNEREN: ALBERT WATSON

Han blev født i Edinburgh, Skotland, og han studerede grafisk design på Duncan of Jordanstone College of Art and Design i Dundee, samt film og tv på Royal College of Art i London. I 1970 flyttede han til USA sammen med sin kone Elizabeth. Hans særlige stil endte med at tiltrække opmærksomheden fra mange amerikanske og europæiske modeblade. I 1975 vandt Albert en Grammy Award, og i 1976 fik han sin første opgave fra Vogue. Han har udgivet mange bøger og har afholdt flere personlige udstillinger på mange museer og gallerier. Watson har også lavet hundredvis af vellykkede reklamekampagner, og han har instrueret mange tv-reklamer.

Branchemagasinet Photo District News valgte ham som en af de 20 mest indflydelsesrige fotografer gennem tiderne. Han har vundet flere udmærkelser, herunder Lucie Award, tre ANDY Awards, Centenary Medal fra Royal Photographic Society og en Grammy-pris (for omslaget til et Mason Profitt-album).

KALENDEREN:

I 1997 blev kalenderen overdraget til Albert Watsons visioner, og han valgte at repræsentere "kaffens to sjæle" i billedform. Drikken er en blanding af ikke kun sødme, varme og behagelighed, men også styrke, vigør og spænding. Fotografen fanger kaffes ånd ved at repræsentere dens dobbelte natur i en kvinde, som sommetider er en engel og sommetider en djævel. Gennem sin omfattende fotografiske karriere, som indbefatter portrætter, modereportager, landskaber og hverdagsbilleder, har Albert Watson anvendt forskellige stilarter og teknikker. Han har også lavet hundredvis af reklamer og musikvideoer.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.