alt alt

lavazza-kalenderen 2001 af Martine Franck og Richard Kalvar

Af Lavazza Team 3 minutter

FORFATTEREN: 

MARTINE FRANCK

Franke blev født i Antwerpen, Belgien, i 1938, men tilbragte sin barndom i England og USA. Hun startede sit arbejde som fotograf i 1963 i Kina, Japan og Indien. I 1965 blev hun freelancer, og hun lavede portrætter af kunstnere og forfattere samt, frem for alt, humanitære og feministiske reportager. Hun har udgivet adskillige bøger og er direktør for Cartier-Bresson Foundation. Hun har været fast, officiel fotograf for Théâtre du Soleil fra grundlæggelsen i 1964 til i dag. I 1983 blev hun ansat i Magnum-agenturet.

RICHARD KALVAR

Kalvar blev født i New York i 1944. Efter sine studier på Cornell University arbejdede han som assistent for den franske modefotograf Jérôme Ducrot. Under en lang rejse rundt i Europa i 1966 med sit kamera besluttede han at blive fotograf på fuld tid. I 1972 var han med til at starte fotobureauet Viva i Paris, og i 1977 blev han medlem af eliteklubben af Magnum-fotografer, hvor han senere blev vicepræsident og præsident. Kalvar har været på opgaver i Frankrig, Italien, England, Japan og USA som fotoresearcher, journalist og kommerciel fotograf. Han har også haft fotos på utallige gruppeudstillinger. I 2007 holdt Maison Européenne de la Photographie en stor udstilling til ære for ham med hans fotografiske værker og hans fotobog Earthlings.

KALENDEREN:

I 2001-udgaven skifter historier om livet og venskaber omkring en kop kaffe, der ses gennem de selvbeskuende linser fra to af Magnum-agenturets bedste fotojournalister: Martine Franck og Richard Kalvar. Franck blev født i Belgien i 1938. I 1965 blev hun freelancer, og hun lavede portrætter af kunstnere og forfattere samt, frem for alt, humanitære reportager. Kalvar blev født i New York i 1944. Efter en lang rejse rundt i Europa iværksatte han en karriere som fotograf med speciale i scener med dagligdagens byliv.

Kundeservice

Har du brug for hjælp? Se vores ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.